Meditatsioon 16.12.2018

Vaadates Evangeeliumi Luuka Evangeeliumi ( Luuka 3: 10-18 ), jagab ta lugu sellest, kui palju inimesi jõudis nõuannet Johannesele. Johannes ütleb inimestele, et nad jagavad oma varrukad, kui neil on kaks, koos mistahes täiendava toiduga. Maksukollektoritele ütleb ta, et nad “lõpetavad selle kogumise, mis on ette nähtud”. Sõjaväelastele: “Ärge treenige väljapressimist, ärge valeta keegi kellegi vastu ega ole oma palgaga rahul.”   Ristija Johannes ei räägi kellelegi midagi radikaalselt midagi teha. Lihtsalt olge lahke ja südamlik inimene. Piibel on kirjutatud tüpoloogia stiilis. See tähendab, et üks lugu on Uue Testamendi prelüüd. Siin valmistub Johannes Messi tulemise teed. Ta juhib inimesi uuendusena, et nad avaneksid Päästja sõnadele. Nagu vanade prohvetid, kutsub ta üles muutma ja olema avatud kõikvõimas Jumala elavatele sõnadele.

 

Ristija Johannes vastab inimestele, kes mõtlevad ja küsivad endalt, kas ta on Messias, maailma Päästjas. “Mina ristitan sind veega, aga kes on võimsam kui mina tule, rihma, mille sandaalid ma pole väärt lahti saada. Ta ristib teid Püha Vaimu ja tulega. Tema käes on kahvlipikk oma käes, puhastab oma reheaju ja kogub nisu tema kotti, kuid põõsas ta põletab põletava tulega. ” Ta räägib inimestele, et ta on ainult mees nagu ise. Ta, nagu ka neile, vajab päästet. Ta teeb ainult seda Jumala saatjat, kes teda on läkitanud. Ta ütleb neile, et ta on “Ei leia oma sandaalid lahti võtta”. Jumala Poeg on nii suur, et isegi kui ta oleks oma kohalolekuga lähedal, on ta ikkagi vääriline olend, mis peab olema Looja kõrval. Jumala Poeg saadab Püha Vaimu ( Luuka 24:49 ) ja nad saavad kingituse, mida nad vajavad hiljem, et levitada oma õpetust kogu maailmas. Ta saab ka puhtaks maja. Ta tuleb hävitama kurat ja surma ning ta kogub neid, kes on väärilised ja toovad ta üles paradiisiks. Neid, kes pattuvad ja lükkavad teda tagasi, hindab ta ja saadab põrgusse.

 

Kui me valmistume jõulupüha tulemiseks, laskem meeles pidada, et valmistame oma südame, nagu Johannes ütleb, et kõik peavad seda tegema. Ärgem raisata päeva tühja asju, vaid püüdes teha Jumala tööd meie elus. Meie südamed peavad olema avatud Jeesusele. Me ei tea, millal ta naaseb. Me ei tea, millal meie aeg siin maa peal lõpeb. Ärgem kuulata Ema Maria ja Püha nõuannet ning alati hoia meie tähelepanu Kristuse poole. Kui meil on Kristus meie elus keskendunud. Meie, tema armu ja halastuse kaudu, võime ületada kasutu asju ja tuua meie vennad ja õed maailma koos tagasi, et teda kummardada.

 

Amen

 

Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: