Hoekom vervolg jy my?

Hoekom gaan jy voort om ons Meester te vervolg? Moet Christus weer in die jaar 2018 gekruisig word? Het ons ons sintuie oorgegee aan die duiwel en sy leër? Wat het met liefde gebeur? Het dit ook gesterf en haat word nou omhels?   Moet God ons omring met ‘n blink lig om ons op ons spoor te bevries? Bekeer jou en draai weg van jou sondes! Draai weg van satan en leef ‘n lewe van heiligheid.

 

Wanneer jy jou eerste sterflike sonde as kind pleeg, dink jy nie dat dit die Skepper wat jou liefhet seer maak nie? Dit is maklik om te se dat dit weens die oorspronklike sonde is wat ons sondig. Ons het almal ‘n gevalle menslike natuur ja, maar God het ons nie geskep om soos die wilde brute (diere) te wees nie. Ons word gemaak in die beeld en gelykenis van God ( Genesis 1: 26-27 ). Hy het ons met rede en met geskenke gemaak. Dit was ons ouers se ongehoorsaamheid wat guns by die skepper verloor het. Maar Hy het ons gered toe Hy sy Seun Jesus na die wêreld gestuur het om ons te verlos ( Lukas 23: 32-38 ). Ons Meester het vir jou gely, vir jou gely en op die ou end vir jou gesterf!

 

Hoor jy nie Jesus roep jou van die Kruis af nie? Sien jy nie die Seun van die Lewende God wat aan ‘n boom hang nie? Kyk na hom wat jy gewond het! Moenie jou gesig van die Meester af wegdraai nie. Kyk na sy gebroke lyf. Sy vlees is blootgestel aan die elemente. Die sweet wat aan die onderkant van sy Heilige voete drup met sy mees heilige bloed. Kyk na hom wie jy gewond het! Wanneer jy jou eerste ding uit die winkel gesteel het, of toe jy eers by jou ouers gelieg het. Ons eerste sonde was die spyker wat ons in sy voete gehamer het! So pynlik en so wreed is ons vir u, Here Jesus, verblind deur ons begeerte om “soos gode te word”. Ons word gelieg as kinders om die woorde van die Bose te glo. Vergewe ons van ons eerste opstand.

 

As ons ons ouers en ons kerk nie respekteer nie. Ons dink ons ​​weet beter. Ons dink dat ons nie ‘n God nodig het om ons iets te vertel nie. Ons is ons eie meester. Ons het die mag om die lewe te gee en die dood te gee. Dwaas wurm! Is satan jou pa? Hoe het hierdie swartheid jou harte binnegegaan? As jy weier om diegene in nood te help, as jy weier om die regte ding te doen. Wanneer jy gewillig kies om die kultuur van die dood in plaas van die lewe te omhels. “Hoekom vervolg jy my?” Het ek jou nie liefgehad as my Vader nie en het ek jou in jou moederskoot gevorm? ( Psalm 139: 13 “Want julle het my binneste gevorm; jy het my saam gebind in die moederskoot van my moeder. ‘) Maar met hierdie openlike haat het jy my regterhand vasgespyker, my regterhand wat jou geseën het! My regterhand waarmee die priester jou gedoop het met die waters van my heil!

 

Toe jy weggedraai het en selfsugtige kinders geword het. Ons sien die naakte en die siekes in hierdie hospitaal en doen niks vir hulle nie! Trouens, ons het familielede in die hospitaal en ons hoop dat wette sal slaag om hulle dood te maak. Ons is moeg om te betaal om hulle lewendig te hou. “Hulle sal beter voel as hulle hierdie wêreld verlaat, hulle sal nie meer ly nie” Julle Pilatus ! Vinnig is jy om die bloed uit jou hande te was, maar jou skuld bly! Julle dink dat julle sondes nie vir my bekend sal wees nie? Dink jy dat jy dit diep in jou siele kan verberg, dat Jesus nie sal weet nie? ( Matteus 10: 26-31 – “Wees dus nie bang vir hulle nie, want daar is niks verborge wat nie openbaar sal word nie , of verborge wat nie bekend gemaak sal word nie. Wat ek jou in die donker vertel, praat in die daglig; Wat is in jou oor gefluister, verkondig uit die dakke. Moenie bang wees vir diegene wat die liggaam doodmaak nie, maar kan nie die siel doodmaak nie. Wees eerder bang vir die Een wat beide siel en liggaam in die hel kan vernietig.  Word twee mossies nie vir ‘n pennie verkoop nie? Tog sal nie een van hulle op die grond val buite jou Vader se sorg nie. En selfs die hare van jou hoof is almal genommer. Wees dus nie bang nie; jy is meer werd as baie mossies. ” Ons het ‘n spyker in sy linkerhand vasgehou. Die linkerhand waarmee Jesus jou in jou lewe aangeraak het toe hy jou gesond gemaak het. Toe hy ‘n gebed beantwoord het. Toe hy die genade gegee het om ‘n verlore liefde een terug te bring in die kerk!

 

Toe ons die bose in die wêreld ondersteun omdat dit populêr of gerieflik is vir ons behoeftes, gee ons Jesus sy doringkroon op sy Heilige Hoof ! Ons vermoor ons baie gewete omdat ons ander dinge in ons lewens in plaas van God verwelkom. “Hoekom vervolg jy my?” Wanneer hy by sy troon in die hemel sit, kyk hy na elke beweging. Hy ken die grootste geskenk wat hy vir elkeen van ons het. Hy sien dat jy ‘n groot dokter, ‘n prokureur, ‘n vrou is wat die armes in die wêreld sal help. Die jong man in Afrika wat ‘n wetenskaplike word en die geneesmiddel vir VIGS sal vind. Die Leier van ‘n land wat vrede sal bevorder en almal toelaat om Hom te aanbid met die bedreiging van vervolging en skade aan sy Heilige Kerk. Maar ons het die weë van pyn verkies! Ons probeer om soos hy te word, maar doen alles soort kwaad. Ons bevorder kwaad en noem dit goed. Ons bedreig diegene wat teen ons gaan en binnekort, as hulle nie ons paaie volg nie, sal ons die kolosseums terugbring en hulle weer na die leeus gooi. Ons sal hulle weer lewendig op die straat brand as menslike fakkels!

 

“Hoekom vervolg jy my?” Ons verwond hom die meeste as ons hom verwerp, ons verwerp die liefde wat hy ons aanbied. Ons verwerp die liefde wat hy vir ons het. Sien jy nie die trane van die Oog van Jesus nie, kyk af van die Kruis af? Hy kyk na jou kind. Hy kyk na jou wat jou gevorm het, omgee vir jou en jou liefgehad het. Hy was by jou toe jy verkrag is. Hy was by jou toe jy beroof is. Hy was by jou wanneer jy moeg en honger en arm was. Hy was by jou toe die regering jou hele mense, jou familie en vriende vermoor het. Hy was by jou toe jy ‘n slaaf geword het en was in harde werk gedwing. Hy was by jou toe jy alleen was en het nie plek gehad om te gaan nie. Hy was by jou toe jy jou kind gestop het toe jy wou hê die kind moet lewe, maar het nie geweet wie om na te gaan nie. Hy was by jou in al die treë van die lewenswandel. Hy was met jou as ‘n ateïs, ‘n Boeddhistiese, ‘n Moslem, ‘n Hindoe, ‘n Jood en ‘n Christen. Hy wil hê dat jy daardie sagte woorde vir hom moet praat, “Jesus, as jy werklik is, maak jou bekend aan my” en hy sou van die Kruis af kom en jou omhels. Genesing jou en lief vir jou.

 

Ons Sweet Jesus het vir ons genoeg gedoen! Kom ons draai weg van ons sondes en vra ons God vir sy vergifnis. Hy is gereed om ons te was met sy kosbare bloed en maak ons ​​rooikleur wit soos sneeu. Soos st. Johannes van die Kruis Said “Wanneer iets onaangenaam of ongemaklik met jou gebeur, onthou Christus gekruisig en wees stil.” Laat ons nie ons Meester meer beseer nie. Draai weg van jou sondes en omhels die Evangelie van Jesus Christus!

 

Met Liefde,

Aaron JP

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: