Die heilige hande van die Koninklike Priesterdom van Christus

“1 is die weg en die waarheid en die lewe. Niemand kom na die Vader behalwe deur My nie “Johannes 14: 6 Jesus Christus, die Seun van die Lewende God het hierdie mees kragtige woorde aan sy dissipels. Nadat hy die Groot Opdrag gegee om sy “twaalf dissipels om uit te gaan in die wêreld heen, maak dissipels van al die mense.” Johannes 20: 21-22 uit die stoel van Petrus al die pad na ons pastoor, hulle is die direkte verteenwoordiger van Christus in ons gemeenskappe, in die wêreld. Ons het nooit dink van hom nie meer as net gewone mense. Maar hierdie manne het deur die Almagtige God is gekies deur ‘n gesprek in hul hart te neem hierdie “spesiale kruis” en volg hom nader. Dit is ons onderwyser wat ons sal lei, leer ons oor die Vader se wil.

300 1539 “Maar binne die mense van Israel, God kies een van die twaalf stamme, wat van Levi, en dit afgesonder vir liturgiese dienste; God self is dit erfenis. “Die Priester is” aangestel om op te tree namens die mense in verhouding tot God, om gawes en offers vir die sondes te bied. Die Priesterskap begin en deur God die Vader gekies nadat die Israeliete uit die hand van die Egiptenaar was. Maar as jy meer dieper in die Ou Testament kyk, kan jy lees van Genesis 14: 18-20 nadat Abram het ‘n groot oorwinning “En Melgisédek, die koning van Salem gebring het brood en wyn; Hy was ‘n priester van God, die Allerhoogste. En hy het hom geseën en gesê: “Geseënd is Abram deur God, die Allerhoogste, die Skepper van hemel en aarde; En geseënd is God, die Allerhoogste, wat u vyande in u hand verlos “God die Vader wou hê dat sy uitverkore volk te weet van hom en om hom te aanbid. God wou ‘n verbond met ons. “Die Here het vir Moses gesê: Neem Aäron en sy seuns saam met hom, en die klere en die salfolie en die bul van sondoffer en die twee ramme en die mandjie met unleaved brood; en vergader die hele vergadering by die ingang van die tent van samekoms “Lev 8: 1-4 Nadat Moses aangebied hierdie items voor die Here jou God, God geseën Aaron en van toe af, die stam van Levi was die groep gekies om die wees “Koninklike Priesterdom” totdat Jesus Christus in die wêreld gekom as man en het die ware Hoëpriester in orde om die volmaakte offer van homself te bied aan die kruis vir ons eenheid te bring met die liefde van sy vader.

Die heilige priesterdom voort om die werk van die Seun van God hier doen op die aarde. Die Heilige Vader is die plaasvervanger van Christus op die aarde. St. Peter was die eerste pous deur Christus self (Matt 16: 17-19) aangestel uit die kardinale, biskoppe en geestelikes wêreldwyd. Hulle het almal ‘n heilige plig om te sorg vir die kudde. Ons is almal geskape na die beeld van God. Omdat God sy skepping lief en wil unie het saam met hulle, hy verseker dat nadat hy opgevaar het na die regterhand van die Vader, stuur hy sy apostels wat sy bevele uit te voer. ‘N Priester plig is vier en twintig uur per dag, sewe dae per week, 365 dae per jaar. Die sakrament van die Heilige Bestellings laat ‘n inprenting op `n siel, ‘n heilige karakter wat nooit kan gekanselleer word. Elke priester is ‘n slagoffer siel met Christus; sy vryheid en sy lewe opgeoffer in eenheid met Christus gekruisig vir die redding van siele. Selfs as ‘n mens besluit ‘n priester nie te wees nie, die krag van die kerk bly saam met hom (kanon Law 882). se hande ‘n Priester is geseënd. Met hulle beland in die hemel of in die hel, hulle is priester vir ewig! Die verantwoordelikheid is ideaal vir hierdie gekies siele. Hulle sal geoordeel word oor hoe hulle lei hulle vee drink. Hulle sal oordeel op as hulle op soek was na rente of hulself God se volg. Ons is almal mense. Fallen wesens in die behoefte van die genade van Christus. As ‘n universele kerk, ons het ‘n plig as die Shoshana hier op aarde om te bid vir ons herders.

300 1568 “Alle priesters, wat in die orde van priesterskap is saamgestel deur die sakrament van bestellings, is saamgebind deur ‘n intieme sakramentele broederskap.” Van St. St Paul Om Pous Johannes Paulus die Grote, het hulle almal gedeel in die eenheid van Christus se liefde. “Want so lief vir die wêreld dat hy sy eniggebore Seun, sodat elkeen wat in Hom glo nooit sal doodgaan, maar die ewige lewe.” Johannes 3:16 ‘n Priester administreer doop om nuwes in die geloof te bring en red hulle van die erfsonde. Hulle bied nagmaal aan die mense wat gereed is om ‘n stap nader beweeg in die liggaam van Christus is. Die plaaslike biskop, besef dat die wêreld gaan baie grof op die nuwe Christen te wees, te administreer die rite van die bevestiging. Hy vra God die Heilige Gees om te kom op die nuwe Christene hom die wysheid en genade nodig om te bly saam met hom te gee. Dieselfde biskop ordains mans om nuwe priester en diaken geword om die oneindige linie van diens aan God vir sy mense voort te sit. Die unie van twee mense (manlik en vroulik) God die Vader wat oorspronklik by Adam en Eva saam, Heilige huwelik seën die huwelik en gee hulle die genade om vrugbaar te wees en te vermeerder. Hierdie spesiale seën is wat nodig is om die egpaar in die oorblywende saam deur die paaie van die wêreld te versterk. Die grootste hiervan Mercier is die vergifnis van sonde in die Sakrament van Versoening. Net soos Jesus ‘n persoon te vergewe, voordat hy hulle genees, ‘n priester wat namens Christus teenwoordig optree, bied dieselfde genade vir jou en my. Dit is die eerste stap in die helingsproses en ‘n geleentheid om nader aan die Allerheiligste Drie-eenheid wees. Wanneer iemand siek is of naby die dood, die priester bied ook die viaticum. Dit is gegee aan ‘n persoon, maak gereed om hierdie lewe te verlaat en op pad na die volgende een. A Priester is met ons elke stap in ons lewens. Vanaf geboorte tot die dood toe, die heilige man is daar om die lig van Christus in ons lewens daagliks bring.

Matthew 26: 26-28 “En terwyl hulle eet, neem Jesus die brood en dank; en Hy breek dit en gee dit aan sy dissipels en sê; “Neem, eet; dit is my liggaam “Hy het ‘n beker, en nadat Hy gedank het, gee Hy dit aan hulle en sê:” Drink dit julle almal. Want dit is my bloed van die nuwe testament, wat vir baie uitgestort word tot vergifnis van sondes “Dit is die mees heilige skat dat Jesus Christus aan sy dissipels. Dieselfde brood en wyn wat word omskep in Indië, Duitsland, Japan, die Verenigde State van Amerika, Afrika in besig om die lewende liggaam en bloed van ons Here Jesus Christus gesê word op hierdie oomblik dat 1’m skryf van hierdie blog! Hoofskedel om te onthou iewers, deur ‘n paar priester in die wêreld! Iemand word in die gevangenis gesit, gemartel en vermoor vir die viering van hierdie heilige geheimsinnige! Mag die bloed van martelare bring meer mense in die geloof en die genade van Christus kan alle hardheid van harte breek. Alle Christene het ‘n plig om die priester. ‘N Vereniging sonder ‘n priester, sal self nie beter nie. Hier is twee aanhalings uit die heiliges. St. John Vianney het gesê: “Laat ‘n plek sonder ‘n priester en na 20 jaar, begin mens om die Diere vereer” St. St Francis van Assisi het gesê: “As 1 ‘n engel en ‘n priester moet voldoen, sal 1 eerste, die priester groet, want ‘n engel is ‘n vriend van God, terwyl die priester is God se minister.”

Op die oomblik is, 1’m ‘n ondersoek na ‘n lid van die Dominikaanse Derde Orde geword. Vir myself is dit ‘n lang proses. 1’m ook bid vir decrement in vra die Here as hy wil hê ek moet ‘n diaken geword en dien sy kerk. 1 waardeer Priester wat gebid het met my, my gelei, raas my by tye en bied die sakramente tot 1 toe ek hulle die meeste nodig het. 1’m dankbaar vir hierdie manne wat ja sê vir God. Sonder hulle sou ons nie ‘n kerk hê om voort te gaan om die krag om te veg in hierdie bose wêreld te trek. 1 verlore sal gaan in die vuur van die hel met die genade van God en ‘n priester aan jou terug in die vou te lei. Ek wil graag eindig met hierdie gebed;

Ewige Vader, Seun en Heilige Gees, neem ons jou vir die stigting van jou kerk met St. Petrus. Ons dank U dat U die kerk lewendig te hou deur al die jare bestaan. Ons bedank u vir die geskenk, wat jy aan hierdie manne gekies om ‘n slagoffer siel vir jou gegee het. Ons weet hulle is nie perfek nie. Ons weet dat hulle sondaars is net soos ons. Ons smeek U, deur die voorbidding van die Onbevlekte, dat sy spesiale uitverkorenes haar seun se Gilde, om hulle te help deur middel van daar persoonlike proewe. Om iemand te troos wanneer hulle alleen. Hulle die moed het om die geestelike en fisiese vyande te veg om te gee. Ja dat hulle dalk meer siele te bring na die hemel. God, gee die genade van jou liefdes op hierdie manne uit ons Pous in Rome aan die priester by ons plaaslike kerk, ooit getrou te bly totdat hulle hul finale asem te skep nie. Ons Dit bid ons, Amen. God jou seën julle almal!
God se seën oor julle kom,
Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: