Meditasie 11/11/2018

In vandag se lees van die Evangelie van Markus 12: 38-44 gee ons Meester ‘n onderrig aan die skare. Hy vertel ons om bewus te wees van die voorbeelde van dié in Owerheid. “Pasop vir die skrifgeleerdes, inbel hou om rond te gaan in ‘n lang truie en aanvaar die begroetinge op die markte hou sitplekke van eer in sinagoges en plekke van eer aan partye.” Broers en Susters, ons is almal menslik. Ons kan almal in die sonde val en kort van die genade van God wees. Romeine 3:23 Ek praat nie net van diegene in die kerk wat onder ons pous dien nie, maar ook diegene wat die Here in sekere hoedanigheid dien. U kan ‘n sekretaris wees vir die Aartsbiskop, of ‘n broer in die Franciscan-orde of toegewyde maagd aan die Here. Jy kan sê jy is die Here met jou lippe, maar jy moet dit ook in jou handelinge wys! As Jesus praat rondloop in lang truie, kan dit beteken iemand loop met trots (mees gunsteling sonde die duiwel se) dink aan jouself “Ek werk vir so en so, ek is soveel beter as dié arm gesin wat sit in die kerk, ek weet die aartsbiskop van so en so en ek skenk ‘n klomp geld om die kerk, ek is super heilige wat ek kan nooit sonde en moet belydenis “VOORBEELD ander sou wees,” wel, ek leer Bybelstudies op Woensdagaande , hierdie armes sou verlore gaan sonder my, ek bring die Woord aan hulle. Hulle moet my aandete koop om my kosbare tyd te doen! “En uiteindelik sou my gunsteling voorbeeld wees:” Wel, ek het my alreeds aan die Here gegee. Ek het ja gesê aan sy wil en ek doen al hierdie groot dinge vir hom. Ek hoef nie tyd te spandeer in gebede omdat ek die gemeenskap alreeds bedien nie. Ek dink ek het my sitplek in die hemel verseker. ”

Hoe kan enige van julle dink dat julle dit reeds in die hemel gemaak het? Slegs God kan die hart van ‘n mens oordeel. Wat het Jesus in die Skrif gesê? Mattheus 7: 22-23 “Baie sal vir My sê: Op daardie dag, ‘Here, Here, het ons nie in u Naam geprofeteer en in u Naam duiwels uitdryf en verrig wonderwerke baie mense? Dan sal ek hulle duidelik sê: ‘Ek het jou nooit geken nie; Gaan weg van My, julle werker van ongeregtigheid werk! “As jy ‘n Shepherd, ‘n diaken, ‘n predikant, ‘n broer of suster in ‘n godsdienstige orde, dan moet jy nederig te wees. Moenie jouself aan die voet van die tafel sit nie, maar neem die laagste sitplek. Redding is ‘n gawe en genade van die Almagtige God. Ons moet God altyd in ons harte en gedagtes plaas. As ons God voor ons oë hou, kan ons in die lewe gefokus word. Ons hoef nie bekommerd te wees oor iemand wat iemand aanstoot gee of nie ons deel doen nie. Hoekom? Want ons sal die begeerte hê om die wil van God altyd te doen. Ons moet ons medemens verslaan. Ons moet probeer om ander na die Hemel te bring soos Salige Biskop Fulton Sheen sou sê! Ja, gebed is goed, maar as ons dit doen op ‘n wyse Omdat ons wil kragtige of belangrike blaas, dan is jy die neem van die heerlikheid van die Here af en probeer om dit te skenk aan jouself. Ek sal jou die waarheid vertel, my broers en susters. Toe ek opgeroep is om die Heilige Woord van God voor die gemeente te lees, is ek senuweeagtig, ek is bang dat ek dit sal verwoes. Ek is onwaardig om die woord van God te verkondig! Ek bid diep in my hart vir God se Heilige Gees om hierdie waardelose hond te gebruik op ‘n manier wat hom die beste aangenaam is. Ek vra die voorbidding van St. Stephen (Martelaar, Diaken) of St. Paulus die Apostel (Martelaar, Priester) om my te leer om die Woord so passievol te lees as wat hulle gedoen het! Ek is nie bewus van hoe my postuur is of hoe ek praat nie. God se Heilige Gees is in volle beheer en wanneer ek klaar lees, dank ek die Heilige Gees en albei St. Stephen’s en St. Paulus en gaan sit terug op die bank. Ek vra God vir die moed om sy heiligste woord te lees omdat ek ‘n gevalle wese is wat die hel verdien vanweë my sondes.

“‘N Arme weduwee het ook gekom en twee klein munte ingesit wat ‘n paar sent werd was.” Jesus Christus praat nie net van geld nie. Hy praat oor die gee van onsself aan Hom. Dit gaan nie oor die vergelyking wat ‘n groter tjek aan die kerk skryf nie. Dit gaan oor hoeveel van julle aan die Here gee. In my laaste blog het ek die toewyding van geestelike gebed en persoonlike aandag aangeraak wanneer jy na die Massa gaan. Ons moet ook tyd aan God in ons persoonlike gebedslewe toewy. God is die lewenslyn in hierdie persoonlike verhouding met hom. As ons nie tyd vir God vind nie, dan is ons verlore in die wêreld. God is ons lig, baken van hoop in hierdie donker, donker gevalde wêreld. As ons nie aan hom vasklou nie, sal die duiwel u verteer en u na die putte van die hel sleep. Soos Jesus gesê het “Moenie lang gebede noem nie” Maar Bid vorm die hart. Kom op jou knieë of staan ​​en bid 10-15 minute voor God. Vra God vir sy genade om die ys wat rondom jou hart is, te breek. As jou geloof swak is, vra die Vader vir sy krag om ‘n blok van die Heilige Yster te wees. As jy twyfel, vra die skepper om daardie twyfel in jou hart te verwyder soos hy gedoen het. Thomas, sodat ons kan bely “My Meester en my God” Begin klein en bou dan uit daardie fondasie. Ons moet op Jesus bou, wie is die hoeksteen van ons geloof. Ek sluit by hierdie gebed,
Hemelse Vader, ek vra vir u genade en genade om die harte van my lesers oop te maak. Mag God die Heilige Gees aan my lesers ‘n vuur gee vir die lewende woord van God, sodat hulle altyd op die woord “Man op die mond van God kan voed” Mattheus 4: 4 Jesus gee my my kruis, sodat ek dit saam met jou kan dra op jou reis na Golgota, sodat ek die uiteindelike offer wat jy gedoen het, dieper kan waardeer. Nie net vir my redding nie, maar die redding van die hele wêreld! Mag jy my nooit vergeet dat jy my liefhet nie. Met die voorbidding van die Koningin van Hemel en Aarde, die Heilige Maagd Maria en al u Heiliges, lei ek my diep in my soeke na dieper verhoudings met die Heilige Drie-eenheid, Amen.
God seën jou almal,
Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: