Meditation # 1 10/21/2018

Tjugonionde söndagen i ordinarie tid
1: a läsning: IS 53: 10-11
Psaltar: PS 33: 4-5, 18-19, 20, 22
2: a läsning: HEB 4: 14-16
Evangelium: MK 10: 35-45
Må Guds välsignelse Fadern, Hans Sons Barmhärtighet och den Helige Andes eldande Kärlek vara på dig!
När vi går till vår gudstjänst idag, kan vi fråga sin mor, den himmelske himlens och jordens välsignade drottning och alla de heliga som hjälper oss att fokusera på gudstjänst. Låt oss lämna våra dagliga liv bakom oss när vi öppnar våra hjärtan för att höra hans heliga ord.
Den första behandlingen är från profeten Jesaja. Guds heliga ord är skrivet i typologi. Det betyder att Guds gamla testamente är kopplat till det nya testamentet, som har gått ner från Kristus till sina lärjungar. Här talar profeten Jesaja om Kristus, som kommer att behaga sin Fader genom att acceptera sin död, hans död på korset. Vikten av världens synd är på honom. Han är det olösta lammet, som erbjuds av högprästen att tvätta bort mänsklighetens synder. Detta är mest tilltalande för Gud, för bara han kan föra det nya förbundet för att återställa förhållandet mellan Gud och människan. Efterkommarna är kyrkan. Genom Jesu Precious Blood kommer hans kyrka att växa och sprida sig över hela världen. Många kommer att dö för Jesu namn. Deras offer kommer att vittna om tron ​​och ge mer själar till den allsmäktige Gud.
I andra behandlingen berättar Paulus för hebreerna att Jesus, som är Guds Son, passerade genom detta liv att sitta på sin tron. Han har upplevt varje enskild frestelse på grund av sin mänskliga natur, men han syndade inte. Han kom för att dö för oss. Hans barmhärtighet är öppen, och han är redo att acceptera alla. Vi måste lita på honom i våra dagliga liv. Ty mod och styrka kommer från honom. Gud är den enda som kan ge Sanctifying Grace (http://ccc.usccb.org/flipbooks/catechism/index.html#488) CCC 2023 Sanctifying Grace är den gratuitösa gåvan av hans liv som Gud gör för oss; Den infunderas av den Helige Ande i själen för att läka den av synd och att helga den.
Evangeliet läsning, vi läser att James och hans bror John försöker fråga Jesus för en särskild begäran. De vill sitta på höger och vänster sida av Jesus. Men kungen frågar dem: “Du vet inte vad du frågar. Kan du dricka koppen som jag dricker eller döps med det dop som jag döps med?” De båda svarar att vi kan. Jesus berättar sedan för dem att de kommer att uppleva det, men att välja vem som inte är uppe till honom, för den är redan förberedd. Har du stött på människor, som tänker på sig själva “Nu när jag är en eukaristisk minister eller en ledare i kyrkan eller jobbar på biskopskontoret, så förtjänar jag det bästa. Jag har gett så mycket till kyrkan, så jag borde bli belönad? “Nej, mina bröder och systrar, vi måste vara ödmjuka. Vi får inte titta på jordiska skatter eller bygga upp dem här. Vi måste bygga vår skatt i himlen. Jesus sa snarare, den som vill bli stor bland er kommer att vara din tjänare; Den som vill vara den första bland er kommer att bli allas slav. Ty Människosonen kom inte för att tjäna, men att tjäna och att ge sitt liv som lösen för många. “Jesus är kungens kung, men i sin jordiska ödmjukhet vill han att vi ska komma ihåg de mindre lyckliga. Vi har alla en fallen natur och Romerbrevet 3:23 “för alla har syndat och saknar Guds ära.” Må vi alltid sätta Gud först före alla andra.
Låt oss nära med denna bön,
Gud, vi tackar dig för att du gav oss ditt mest värdefulla ord. Utan evangeliet skulle vi vara som förlorade barn som går runt. Tack för att du tagit oss för hand och ger oss din mamma Mary. Må hennes mammas kärlek täcka oss med sin värme och leda oss till er Herre Jesus. St Stephen, du som dog, som försvarade tron, kan vi fråga den Helige Ande för mod att tala sanningen och att kunna lyssna på den allsmäktige gudens röst i våra hjärtan. Med rosenkransen i våra händer och Guds eviga ord i våra hem kan vi sprida evangeliet till jordens yttersta räckvidd. amen!
Bli välsignad Alltid,
Aaron J.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: