Hvorfor er rosenkransen så viktig å be?

Herren Gud gir oss mange verktøy i kampen mot djevelen og hans minions. For det første har vi det levende ord, gitt til oss av Ordet, som gjorde Kjøtt, Jesus Kristus. Han overgav all autoritet og makt til disiplene Matt 28: 18-20 “Da kom Jesus til dem og sa:” All myndighet i himmelen og på jorden er gitt meg. Gå derfor og gjør alle nasjoners disipler og dør dem i Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånds navn og lær dem om å adlyde alt jeg har befalt deg. Og sikkert er jeg alltid med deg, helt til slutten av alderen. “Da Kristus ga nøklene til Peter, ble hans kirke etablert her på jorden. Vi har gitt alt vi trenger for å hjelpe oss til å bli store disipler. Nå er spørsmålet noen kan ha, hvor i Bibelen sa Jesus å be Rosen? Lett svar, se på Luke 1: 28-31 KJV “Og engelen kom inn til henne og sa: Hail, du som er svært begavet, Herren er med deg. Velsignet er du blant kvinner. Og da hun så ham, ble hun plaget av sitt ordtak og kastet inn i hennes sinn hvilken form for hilsen dette burde være. Og engelen sa til henne: Frykt ikke, Maria, for du har funnet tjeneste med Gud. Og se, du skal bli gravid i din livsbror og frembringe en sønn og kaller hans navn Jesus. »Årsaken til at jeg inkluderte King James Versjon av skriften, er å vise mine ikke-katolske brødre og søstre at engler er sendebud fra den allmektige gud. Engelen Gabriel ble sendt for å levere Guds ord Fader til denne jødiske jenta som ble valgt til å holde “Ordgjort kjøtt”, som senere bodde hos oss. (Johannes 1:14).

Rosarys meditasjoner, når du bryter alt ned, er det nye testamente gitt på Kristi liv fra fødsel til korsfestelse og hans himmelfart i himmelen for å bli sittende ved Faders høyre hånd. De fleste leser ikke Bibelen så mye som de burde. Dette er en enkel måte å komme til å forstå de hellige ordene. Fordi vi som kristne vet at Bibelen er “Alive”, vil Den Hellige Ånd åpne våre hjerter og våre sinn for å se sannheten. Hvor verdifullt er det å bruke tid på å meditere på Mesterens liv ved å bruke denne kjærlige bønnen. Latria (gresk) – manifestasjon av innsending og anerkjennelse av avhengighet som skyldes et ubehandlet vesen (gud). Dette betyr at alt vi har i verden skyldes Gud og Gud alene. Når vi ber, ber vi og tilbyr ofre til Gud. Han er det øverste vesen. Han er livets giver og vår næring. Vi er ikke frelst av englene, som er skapte vesener, og vi blir heller ikke frelst av de hellige eller Den hellige jomfru Maria. Hun er også et skapt vesen. Hva Kirken lærer, kan vi se på dem som tilbyr eksempler på sann hellighet. Eksempler som gjenkjennes. Akkurat som du ser på foreldrene dine eller rollemodellene som bidrar til å få en positiv innvirkning på det jordiske livet, ser vi til Den Høys Moder, fordi hun ble unnfanget uten synd, og var en tilhenger av sin Sønn Jesus helt til korsets fot, hvor hun så sin sønn, torturert, slått og slaktet. Dulia (gresk) – manifestasjon av innsending og ærbødighet som rettmessig er gitt til et skapt vesen. Dette er alle som har vært et eksempel på å følge Jesu Kristi liv. Fra pastoren din til bibelstudiet koordinator. Fra tidlig kirke martyrer til apostlen Paulus, har vi mange mennesker som Herren har reist opp for å vise oss hvordan vi skal være “vitne til” for Ordet. Ærkeengel Gabriel gir igjen Guds talte ord, og Maria er det beste eksempelet på å si “Ja” til Gud og si “ja” til Guds guddommelige forsyn!

Djevelen hater oss. Han hater at vi følger Jesus og leser hans ord. Han vil prøve å friste oss til å falle bort fra Gud og lede oss på veien til helvete. Gud, i sin uendelige Barmhjertighet, har allerede lovet oss en hjelp til å hjelpe. Se tilbake i 1. Mosebok 3: 14-15. “Herren Gud sa til slangen:” Fordi du har gjort dette, er forbannet over alle husdyr og fremfor alt dyr på marken; På din mage skal du gå, og støv, du skal spise alt livets dager. Jeg vil sette fiendskap mellom deg og kvinnen, og mellom dine avkom og hennes avkom; Han skal blåse på hodet ditt, og du skal blåse på hælen. »Kvinnen som Gud snakker om, er den nye Eva, den hellige jomfru Maria. Jesus er den nye Adam som bidro til å bringe vårt forhold til Gud tilbake, fordi han var det perfekte syndoffer for verdens forløsning. Rosen er et våpen, sammen med Bibelen for å stikke djevelen. Han vet at han er maktløs når noen går i Herrens vei. Han har ingen makt over oss, med mindre vi overgi oss til ham. Vi er troende i Kristus Jesus, og vi må daglig påkalle vår rustning som St. Paul sier i Efeserne 6: 10-18. “Vær endelig sterk i Herren og i styrken av hans makt. Sett på hele Guds rustning, for at du kan stå imot djevelens ordninger. For vi kjemper ikke mot kjød og blod, men mot herskerne, mot myndighetene, mot de kosmiske kreftene over dette nåværende mørke, mot ondskapens åndelige krefter i himmelen. Ta derfor opp hele Guds rustning, for å kunne motstå den onde dag og ha gjort alt for å stå fast. Stå derfor fast på sannhetsbelte og ha satt på rettferdets brystplate og, som sko for dine føtter, har satt på beredskapen gitt av fredens evangelium. Ta under alle omstendigheter skjoldet av troen, som du kan slukke for alle de ondskaps flammende piler; og ta hjelmen til frelse og Åndens sverd, som er Guds ord, bønn alltid i Ånden, med all bønn og bønn. Til slutt, vær våken med all utholdenhet, bønn for alle de hellige. “La oss plukke opp våre roserier og våre bibler. Hver disipel må plukke våre våpen og bekjempe dette slaget! Til Gud, herligheten og hans navn bli velsignet for alltid og evig, Amen!
Beste,
Aaron J

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: