Te vagy a következő Máté?

Máté hívása
Máté 9: 9-13- Mikor Jézus odalépett, látta a Mátyás nevű embert, aki az adószedő fülkéjében ült. – Kövesd – mondta neki, és Matthew felállt, és követte. Miközben Jézus vacsorázott Máté házában, sok adózó és bűnös jött és ettek vele és tanítványaival. Amikor a farizeusok meglátták ezt, megkérdezték tanítványait: “Miért eszik a tanár adóalanyokkal és bűnösökkel?” Amikor meghallotta ezt, Jézus azt mondta: “Nem az egészségeseknek van szüksége orvosra, hanem betegre. De menj és tanuld meg, mit jelent ez: “Kegyelmet, nem áldozatot kívánok.” Mert nem azért jöttem, hogy az igazaknak, hanem a bűnösöknek hívták.
Bárki könnyedén megmondhatja magának: “ha Jézus engem hívott, készen állok arra, hogy menjek és az ő tanítványa legyen.” De légy őszinte magaddal, tényleg mindent lemondasz Krisztus követéséről? Menjünk túl a fizikai dolgokról, mint pénz vagy hírnév, vagy bármilyen anyagi dolog. Sok példa van a férfiakra és a nőkre, akik szegénységet választottak az Úr szolgálatában. A legnehezebb feladni az irányítást. Azt mondhatjuk, igen, bízom az Úrban, de …. Szeretjük a kormánykerék irányítását érezni. Azt hiszem, ez a legelmaradottabb dolog. Az emberi természet akar valamit irányítani. Mit iszol vagy enni. Mit tervezel a családoddal, a munkaidõvel, stb. Az életünk ma az idõ és az irányítás középpontjában áll. Az élet részévé vált.
Engedje meg, hogy darabonként lebontsam ezt a részletet. Szeretnék Jézus reakciójára összpontosítani. Tudjuk, és hiszünk benne, hogy ő küldte az Atya Istent. Tudjuk, hogy ebben az időben körüljárja Izraelt, hirdetve a Jóhíreket, és felhívja az embereket, hogy kövessék őt. Miközben Jézus sétált, és messziről látta ezt az embert, mit gondol a mester reakciójáról? Úgy tűnt, hogy undorodott egy ilyen emberrel? Az adóbehajtók nem voltak olyanok, mint a közösség, mert látták, hogy pénzt gyűjtenek a rómaiaknak. Nem, Jézus már tudta a szívében, hogy méltatlanul érzi magát Máté Isten követésére. Jézus Krisztus szeretettel és együttérzéssel kezdte ezt az embert. Szeretettel járt Máté felé, és bele akarta hozni a lányt. Máté lehetett olyan erős, megmagyarázhatatlan embernek érezni magát, aki hamarosan beszélni kezdett. El tudom képzelni, hogy talán, mélyen a szívében, tudta, hogy Isten szólni fog. Krisztus hatalma hamarosan megjelenik a bűnösnek. Jézus megszólalt, és azt mondta: “Kövess engem”. Máté nem kérdezte Jézust: “ki vagy te?” “Miért követne valakit, akit még csak nem is tudok”, száz különböző indítékot vethetett fel, hogy kihívja ezt az embert? Nem. Felkelt, és elhagyta a postát, és követte mögötte.
Matthew meghívta Jézust a házába. Attól függően, hogy milyen jelenetfilmről van szó az életedben, már tudod, hogy a farizeusok már erről panaszkodnak. “Hogyan lehet ez az ember, aki Rabbi-nak nevezi magát, enni és inni ezekkel az emberekkel?” Ezek a “méltatlan, csúnya emberek”. Tudsz olyan “farizeákat” az életedben? Találkoztál már valakivel, aki ítélőképes, önmagyarázott, igazlelkű emberek, akik jobbak, mint azok, akik nem a szintjükön vannak? Még akkor is irigyek lehetnek, mert Jézus a bűnösök mellett evett, azok helyett, akik “tökéletesek és igazak”. Mit csinál Jézus? Ezt hallja, és megdorgálja őket. Máté olyan alázatosnak érezte magát, hogy ezt a nagyszerű tanítót hívják, Jézust felajánlotta a legjobbnak. Ajánlotta a legjobb ételeket, a legjobb italokat, a legjobb helyet a házban. Milyen nagy tiszteletet mutatott Jézusnak.

Jézus azt mondta, hogy nem azért jött, hogy az igazaknak hívja, hanem a bűnösöket a megtérésre. Az első lépés az, hogy mindent átadni Istennek. Tényleg meg kell halnia magadnak, másnak nyitottnak kell lennie az Isten szavára. Meg kell tanulnunk elengedni azokat a dolgokat, amelyekről a legjobban félünk. Verbálisan mondhatjuk: “átadom az életemet neked”, de ha nem adod meg a szíveddel, akkor elakadtál. Nem tudod megtapasztalni az igaz szabadságot. Miután felszólalt az Úr hívására, meghívja Jézust a szívedbe és az életedbe, megengeded, hogy a mennyei friss kegyelmek eljussanak a szívetekbe, és lehetővé tegyék, hogy a Teremtő munkálkodjon benned. Mindannyian betegek vagyunk. Nem feltétlenül fizikai betegségnek, hanem spirituálisnak kell lennie. Amikor lelkünkben betegségben szenvedünk, testünk és elménk szenvednek. Nem lehetünk nyitottak a Szentlélek hangjára, és nagyon nehéz meghallgatni Isten hívását. Az a “kegyelem”, amelyet Krisztus mond a farizeusoknak, az alkotása lelki jóléte. A kegyelem sokféle formában jelenhet meg. Az éhesektől való etetés, a meztelen vagy pénzügyileg segítő ruházat napi lehetőségei arra, hogy imitáljuk Krisztust napjainkban.
Úgy éreztem, ezt három nappal ezelőtt mélyebben hívják. Isten vezetett engem ezen az úton. Mint egy hagyma levágása, egész életében elhúzódott. Újabban 2016-ban eddig. Az Úr kegyelmekkel verekedett. Miután két napot töltött a Boldog Szentségben, Isten képes volt megtörni a szívem poharát, amely lehetővé tette számomra, hogy igazán kövessem őt, és engedelmeskedjek az én személyes hivatásom iránti felhívásomban. Testvérek, nem kell többé tartanunk azokat a dolgokat, amiket nem tudunk irányítani. Ha igazán tökéletesen akarunk lenni, feszítsük meg magunkat Istennek, és megmutatja fényét a szívére és lelkére. Csak az Istennek köszönhetően meg fog valósulni dicsősége. Engedje meg, hogy olyan eszközt használjon, mint Szent Pál, mint Szent Máté. Mindannyian méltatlan teremtmények vagyunk, de Krisztus kegyelmével felhasználhatjuk az egész világon az evangéliumi üzenet elterjesztésére. A lelkek átalakulása és más emberek üdvössége érdekében. Légy erős és mint Máté, válaszolj a hívásra, és ne nézz vissza a testvéreimre. Ne nézz vissza!
Legjobb,
Aaron J

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: