Ești următorul Matei?

Chemarea lui Matei
Matei 9: 9-13 – Când Isus a plecat de acolo, a văzut un om pe nume Matei, care stătea la cabina colectorului de taxe. – Urmează-mă, spuse el, iar Matthew se ridică și îl urmări. În timp ce Isus avea cina la casa lui Matei, mulți colectori de taxe și păcătoși au venit și au mâncat împreună cu el și ucenicii săi. Când Fariseii au văzut lucrul acesta, au întrebat pe ucenicii Săi: “Pentru ce mănâncă învățătorul tău cu colectorii de taxe și cu păcătoșii?” După ce au auzit aceste lucruri, Isus a spus: “Nu sănătoșii au nevoie de un doctor, ci de cei bolnavi. Dar du-te și învăța ce înseamnă asta: “Doresc milă, nu jertfă.” Căci nu am venit să chem pe cei neprihăniți, ci pe păcătoși.
Oricine poate să-și spună cu ușurință: “Dacă Isus ma chemat, voi fi gata să plec și să fiu ucenicul lui.” Dar fii sincer cu tine însuți, poți renunța cu adevărat la toate pentru aL urma pe Hristos? Hai să renunțăm la lucrurile fizice, cum ar fi banii, faima sau orice alte lucruri materiale. Există multe exemple de bărbați și femei care au ales sărăcia pentru a sluji Domnului. Cel mai greu lucru de renunțat este controlul. Putem spune da, am încredere în Domnul, dar …. ne place să ne simțim în controlul volanului. Cred că este cel mai înspăimântător lucru de făcut. Este natura umană să vrea să aibă control asupra ceva. Ce bei sau mănânci. Ce plănuiți să faceți cu familia, timpul la lucru etc. Viața noastră de astăzi este centrată pe timp și control. A devenit o parte a vieții.
Permiteți-mi să despartă piesa de trecere. Vreau să mă concentrez asupra reacției lui Isus. Știm și credem că el este cel trimis de Dumnezeu Tatăl. Știm că în acest timp el merge în jurul Israelului predicând Veștile Bune și chemând pe oameni să-L urmeze. În timp ce Isus mergea și vedea acest om de departe, ce credeți că a fost reacția maestrului? Pare a fi dezgustat de un astfel de om? Colectatorii de taxe nu erau bine ca și comunitatea, deoarece au fost văzuți că au colectat bani pentru ocupanții romani. Nu, Isus deja știa în inima lui că Matei nu sa simțit demn să-L urmeze pe Dumnezeu. Isus Hristos a început la acest om cu dragoste și compasiune. El a mers îndreptat spre Matthew și a vrut să-l aducă în fața lui. Matthew ar fi simțit o persoană atât de puternică, inexplicabilă, care urma să vorbească. Îmi pot imagina că poate, adânc în inima inimii sale, știa că Dumnezeu era pe cale să vorbească. Puterea lui Hristos era pe punctul de a fi arătată acestui păcătos. Isus a vorbit și a spus: “Urmează-mă”. Matthew nu la întrebat pe Isus, “cine ești tu?” “De ce ar trebui să urmeze pe cineva pe care nici măcar nu-l știu” că ar fi putut să vină cu sute unu și alte motive pentru a-l provoca pe acest om. Nu a făcut-o. Sa sculat și și-a lăsat postul și a urmat în spatele lui.
Matei la invitat pe Isus în casa lui. În funcție de filmul din această scenă pe care l-ați urmărit în viața voastră, deja știți că fariseii se plâng deja despre acest lucru. “Cum poate acest om, care se numește Rabin, să mănânce și să bea cu acești oameni?” Acești “oameni nevrednici, urâți”. Cunoașteți vreun “fariseu” în viața voastră? Ați întâlnit pe cineva care este judecător, descris de sine drept oameni care sunt mai buni decât cei care nu sunt la nivelul lor? Ei ar putea fi chiar invidiosi, pentru că Isus a mers să mănânce cu păcătoșii, în locul celor “desăvârșiți și neprihăniți”. Ce face Isus? El aude acest lucru și îi mustră. Matthew a simțit atât de umil încât acest mare învățător să-l numească, ia oferit pe Isus cel mai bun. El a oferit cea mai bună mâncare, cele mai bune băuturi, cel mai bun loc în casă. Cât de mare a fost o onoare pe care a arătat-o ​​Isus.

Isus a spus că nu a venit să cheme pe cei neprihăniți, ci pe păcătoși la convertire. Primul pas este să predați totul lui Dumnezeu. Chiar trebuie să muriți pentru sine, în altul pentru a fi deschis la cuvântul lui Dumnezeu. Trebuie să învățăm să renunțăm la lucrurile de care ne temem cel mai mult. Putem spune verbal: “Îți dau viața mea”, dar dacă nu te predai cu inima, atunci te-ai blocat. Nu puteți să experimentați libertatea adevărată. După ce răspundeți la chemarea Domnului, îl invitați pe Isus în inima și viața voastră, permiteți haruri proaspete din cer să vă atingă inima și să puteți lăsa Creatorul să lucreze în voi. Toți suntem bolnavi. Nu trebuie să fie o boală fizică, ci una spirituală. Când avem o boală în sufletele noastre, trupurile și mintea noastre suferă. Nu putem fi deschisi vocii Duhului Sfânt și este foarte greu să-l auzi pe Dumnezeu chemându-vă. “Mila” pe care Hristos o spune Fariseilor este bunăstarea spirituală a creației sale. Mercy poate fi prezentată în mai multe forme. De la hrănirea celor flămânzi, îmbrăcămintea celor necăjiți sau ajutându-i pe cei nevoiași, avem ocazia zilnică de a imita pe Hristos în viața noastră de zi cu zi.
Am simțit această chemare mai adâncă acum trei zile. Dumnezeu ma condus la această călătorie. Ca peeling o ceapa, el a fost peeling departe toată viața mea. Mai recent, în 2016 până acum. Domnul ma lovit cu har. După ce a petrecut două zile la Sfânta Sacrament, Dumnezeu a putut să spargă paharul inimii mele, ceea ce mi-a permis să-l urmez cu adevărat și să devin ascultător în chemarea la vocația mea personală. Fraților și surorilor, nu trebuie să mai ținem de lucrurile pe care nu le putem controla. Dacă vrem cu adevărat să fim desăvârșiți, răstignite la Dumnezeu și El va arăta lumina pe inima și sufletul vostru. Doar prin Dumnezeu, se va realiza slava lui. Lăsați-l să vă folosească ca un instrument ca Sf. Pavel, ca Sf. Matei. Suntem cu toții creaturi nevrednice, dar cu harurile lui Hristos ne poate folosi pentru a răspândi mesajul Evangheliei peste tot în lume. Pentru transformarea sufletelor și mântuirea altor oameni. Fiți tari și ca Matei, răspundeți la chemare și nu vă uitați înapoi la frații și surorile mele. Nu te uita înapoi!
Cel mai bun,
Aaron J

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: