Sfânta Fecioară Maria: Exemplul de ascultare a credinței

Din definiția Merriam-Webster a Obedience (Noun) 1. Un act sau o instanță de ascultare. 2. Calitatea stării de supunere.
Ați fost vreodată spus de părinții dvs. că trebuie să veniți acasă direct de la școală și să vă faceți temele? Ți-a fost spus de soțul tău că trebuie să îi duci pe copii la școală, pentru că vei fi la o conferință în după-amiaza? Se pare că viața este vorba despre cineva care să vă spună ce să faceți. De la părinții tăi până la șefii tăi și chiar și prietenii sau frații tăi. Acest lucru înseamnă că “libertatea” voastră este suprimată? Poate că te întrebi, de ce trebuie să ascult? Sunt adult, independent, etc. Pot face ceea ce vreau! Da, ai dreptate. Puteți alege să faceți ceea ce doriți să faceți. Doar amintiți-vă … Adam și Eva au decis să-și facă propriul lucru și să se uite la mizeria cu care avem de-a face acum din cauza neascultării lor.
Dumnezeu ne dă reguli pentru un motiv. El știe ce este bun pentru noi și înțelege mai bine nevoile noastre, apoi le înțelegem noi înșine. Uitați-vă la Avraam în cartea Genezei. El a fost chemat de Dumnezeu să-și părăsească țara și să intre într-o țară nouă. Cum ar fi răspunsul tău personal la Dumnezeu față de o astfel de solicitare? Ai asculta de Domnul si te duci intr-o zona pe care nu ai mai fost niciodata? V-ați gândi în interiorul dvs. despre pericolele necunoscute și stresul de a intra într-o zonă necunoscută? Pentru a merge mai departe, Genesa 22 9:15 “Când au ajuns la locul pe care-l spusese Dumnezeu, Avraam a zidit acolo un altar, a pus lemnul în ordine și la legat pe fiul său Isaac și la pus pe altar, pe lemn. Atunci Avraam și-a întins mâna și a luat cuțitul ca să-și ucidă fiul. Dar îngerul Domnului ia chemat din cer și a spus: “Avraam, Avraam! Și el a spus: “Iată-mă”. El a spus: “Nu puneți mâna pe băiat sau nu faceți nimic pentru el; de acum, știu că vă temeți de Dumnezeu, văzând că nu l-ați ascuns pe fiul tău, fiul tău unic, de la mine “. Ai putea avea puterea să faci asta copilului tău? Aceasta, desigur, este un precursor în viitor, când Dumnezeu Tatăl îl oferă pe fiul său Isus, ca sacrificiu viu pentru iertarea păcatelor și reîntregirea cu Dumnezeu atotputernic pentru lucrurile care vor veni. Avraam este un exemplu viu de a pune încredere totală într-un Dumnezeu pe care el încă nu-l cunoștea și, din cauza ascultarei sale, Dumnezeu la binecuvântat pe Fiul Isaac și de la el descendenții acestei linii de sânge vor forma un popor măreț!

 

Fericita Fecioară Maria este cel mai mare exemplu de ascultare adevărată față de misiunea Sfintei Treimi. În Luca 1: 26-36 citim că îngerul Gabriel a venit la Mama noastră binecuvântată cu un salut din ceruri. El ia dezvăluit planul Dumnezeului Atotputernic și cum a fost ales să aducă pe Fiul Dumnezeului celui Viu în lume! Nu se îndoia ca Zechariah. Nu ia spus îngerului Domnului că este imposibil să se întâmple așa ceva cu mine. Ea nu și-a spus că “poate doar aud lucruri, iar acest lucru nu este real”. NU! Frații mei și ea a spus cel mai bun lucru, al doilea numai Fiului ei Isus când a murit pe cruce și a spus: “Este terminat!” Ioan 19:30 Răspunsul ei la voia lui Dumnezeu Atotputernic a fost “Iată, eu sunt roaba a Domnului; să se facă după cuvintele Tale “(Luca 1:38). Cred că iadul însuși a intrat în șoc când a spus “Da” lui Dumnezeu, pentru că Promisiunea de la Dumnezeu din Geneza 3:16 se întâmpla acum. Fiul lui Dumnezeu viu trebuia să ia carne și să rupă legăturile păcatului și morții și să distrugă puterea diavolului pe pământ. Împăratul împăraților este aici și Sfântul este numele lui!

De la CCC 494 “Astfel, dându-și consimțământul Cuvântului lui Dumnezeu, Maria a devenit Maica lui Isus. A făcut acest lucru pentru a sluji misterul mântuirii cu el și dependent de el prin harurile lui Dumnezeu “Este greu, colegii mei servitori ai Domnului să-și facă voia. Suntem ispitiți zilnic, orar de lume, de carne și de diavol. Dar de fiecare dată când ne luptăm și ne predau lui Dumnezeu, obținem harurile de care avem nevoie pentru a face voia Tatălui nostru ceresc. Noi suntem spălați în Sângele Mielului și suntem făcuți pur în lumina neprihănirii! Trebuie să ne străduim zilnic să ne urcăm crucea și să o urmăm. Mama noastră binecuvântată era la poalele crucii. Și-a văzut propriul fiu, torturată, biciuită și umilită. Nu a rostit blesteme sau a spus nimic rău. Știa că era momentul în care diavolul urma să-și piardă toată puterea și să domnească pe pământ. Știa că fiul ei Isus este ascultător față de Tatăl său, la fel cum a făcut-o și lui Dumnezeu cu cei treizeci și trei de ani în urmă. Fiul ei, care murise pe cruce, o dăduse chiar lui Ioan și ia dat-o lui Ioan. Ea a devenit Maica întregii lumi și ea a rămas statornică și ascultătoare. Lăudați-vă lui Dumnezeu, căci este bine să-L laudeți! Chiar și după înălțarea ei în ceruri și fiind încoronată Regina cerului și a pământului, ea sa întors în aparențe spunând tuturor să se supună fiului ei. Ea ne învață cum să fim un exemplu al predării adevărate lui Dumnezeu. De la Sf. Augustin, Sf. Padre Pio la Sf. Papa Ioan Paul al II-lea, mama noastră ceresc a fost implicată într-un fel, formă sau formă pentru ai îndruma în sfințenie și, astfel, în lume în sfințenie.
Să terminăm cu această rugăciune. Tatăl ceresc, vă mulțumim pentru jertfa Fiului tău Isus, care a murit pe cruce pentru a salva omenirea. Cerem prin mijlocirea Fecioarei Maria, pentru a ne ajuta să spunem “da” lui Dumnezeu. Ajutați-ne să ne încredem pe deplin în lucrările Domnului și să ne ducă la îndeplinirea voinței Sale. Fie ca noi să ne protejăm de atacul inamicului și să ne ajutați în călătoria noastră spre viața veșnică, Amin!
Fiți binecuvântați Întotdeauna,
Aaron J

Referințe

Ignatius Press & Midwest Theological Forum, I. (2014). Biblia Didache cu comentarii bazate pe Catehismul Bisericii Catolice. San Francisco: Rev. James Socias.
Ratzinger, C.J. (2016). Catehismul Bisericii Catolice ediția a II-a. Orașul Vatican: Libreria Editrice Vaticana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: