Ευχαριστώ, Θεέ μου που είμαι υπέροχα φτιαγμένος!

Ευγνωμοσύνη

Aaron Joseph Paul Hackett| Ημέρα των Ευχαριστιών | 24/02/2022


Θεέ μου, εδώ είναι η καρδιά μου

Ψαλμός 94:2 – «Ας έρθουμε μπροστά στην παρουσία του με ευχαριστία. και κάνε του χαρούμενο θόρυβο με ψαλμούς .»[ 1] Θεέ μου, γιατί έχω παραμελήσει ένα τόσο όμορφο πράγμα όπως η αγάπη σου; Γιατί άκουσα την ανοησία αυτού του κόσμου, αντί να ακολουθήσω την ψυχή μου; Όπως λέει ο Γιατρός της Εκκλησίας, ο Άγιος Αυγουστίνος «οι καρδιές μας είναι ανήσυχες μέχρι να αναπαυθούν σε Εσένα. [ cor nostrum inquietum est donec requiescat in Te ]”[ 2] Η καρδιά μου ήταν κάτω από μια τρομερή ασθένεια, ω Κύριε! Ήμουν ματαιόδοξος , Βασιλιά μου, πώς θα έπρεπε να βρίσκομαι στις φωτιές της κόλασης από το 2017, αλλά εσύ γλίτωσες τον υπηρέτη σου! Μου αξίζει η τιμωρία που προήλθε από τις συνέπειες της εξέγερσής μου εναντίον σας! Στην αγάπη σου για μένα, έστειλες τη Μητέρα του Υψίστου, τον Ιησού Χριστό να μου δώσει έλεος για τον Μήνα της Τιμής (Μάιο). Η αγάπη της Βασίλισσας του Παναγίου Ροδαρίου μεσολάβησε για λογαριασμό μου και διώξε τον δαίμονα από την καρδιά μου, ελευθερώνοντάς με να φάω άλλη μια φορά!

Όταν ήμουν στο μαρτύριο μου, Κύριε, σε έλουσα με δάκρυα στα πόδια σου, όπως έκανε μαζί σου η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή στις αφηγήσεις της Αγίας Γραφής. Μπήκα στο σπίτι σου, δεν μου έδωσες νερό για τα πόδια μου. αλλά αυτή με δάκρυα έπλυνε τα πόδια μου, και με τις τρίχες της τα σκούπισε » . Πώς μπορώ να ανταποδώσω έναν Θεό, τον οποίο έχω προσβάλει; Με το να ξέρω, με προετοίμαζες, σαν ασθενής ενώπιον χειρουργού, έπρεπε να κόψεις τον όγκο στο σώμα μου (αμαρτίες, αδυναμίες, διάβολος) από την καρδιά μου.

Εδώ και πολύ καιρό σου παραπονιόμουν, Κύριε, ότι δεν ήμουν αρκετά όμορφος, αρκετά πλούσιος, καλοφαγωμένος, χαρούμενος, χαρούμενος, ειρηνικός και χαρούμενος. Χαζός που ήμουν, κοιτούσα μόνο μέσα μου και δεν καταλάβαινα τον δρόμο του Θεού. Παραμελώ την προσευχή του, την ανάγνωση της Αγίας Γραφής, τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας, την εξουσία του Ρωμαίου Ποντίφικα του, τις ωθήσεις του Φύλακα Αγγέλου μου, του Ιερέα και τη διδασκαλία των Αγίων! Θα μπορούσα εύκολα να είχα σκοτωθεί 50.000 φορές πάνω από τα σαράντα χρόνια της ζωής μου! Κάθε θανάσιμο αμάρτημά μου με είχε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην Κόλαση! Το πύρινο κρεβάτι με περίμενε, κι έτσι με περιμένει ακόμα, αν δεν απομακρυνθώ από την αμαρτία μου, γιατί ο διάβολος έχει έτοιμους τους βασανιστές του και τις αλυσίδες να με δένουν… αλλά τα γλυκά λόγια της κόρης σου Αγ. Η Therese of Lisieux (άλλος γιατρός της Εκκλησίας) μου είπε μέσω του πατέρα Jacques Philppe «Το να είμαστε μικροί σημαίνει να μην αποδίδουμε στον εαυτό μας τις αρετές που ασκούμε ή να πιστεύουμε ότι είμαστε ικανοί για οτιδήποτε, αλλά να αναγνωρίζουμε ότι ο Θεός τοποθετεί αυτόν τον θησαυρό στα χέρια του μικρού παιδιού του για να μπορεί να τον χρησιμοποιεί όταν τον χρειάζεται. αλλά ο θησαυρός εξακολουθεί να είναι του Θεού». [4] Πρέπει να μάθουμε να παραδίδουμε τον εαυτό μας στον Κύριο Θεό ολοκληρωτικά. Να είμαστε χαρούμενοι και ευγνώμονες για όλα όσα έχουμε. Μεγάλος ή μικρός, πλούσιος ή φτωχός, όλα όσα έχω, είναι πραγματικά δώρο Θεού από τον Θεό.

            «Γιατί γνωρίζω τους λογισμούς που σκέφτομαι απέναντί σας, λέει ο Κύριος, σκέψεις ειρήνης και όχι θλίψης, για να σας δώσω τέλος και υπομονή. Και θα με επικαλεστείς, και θα πας· και θα προσευχηθείς σε μένα, και θα σε ακούσω. Θα με αναζητήσεις και θα με βρεις, όταν θα με αναζητήσεις με όλη σου την καρδιά .»[ 5] Ευχαριστώ πολύ περισσότερο τον Θεό το Άγιο Πνεύμα! Το Τρίτο πρόσωπο της Υπεραγίας Τριάδος έχει απαντήσει πολλές φορές στο αίτημα της προσευχής μου, ειδικά όταν ρωτήθηκε μέσω της συζύγου του, της Υπεραγίας Θεοτόκου! Θεός από τον Θεό, Φως από Φως, αληθινός Θεός από Αληθινό Θεό, γεννημένος μη δημιουργημένος,[6] Η ίδια η αληθινά αγνή Σοφία μου χάρισε μεγάλο έλεος, όχι μόνο για να αφιερώνομαι στον εαυτό μου, αλλά να μοιράζομαι το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, σύμφωνα με η Διδασκαλία του Μαγιστερίου της Καθολικής Εκκλησίας, μέσω της Υπακοής του Ρωμαίου Ποντίφικα. «Ο Χριστός είναι το φως της ανθρωπότητας. και είναι, κατά συνέπεια, ο εγκάρδιος πόθος αυτής της ιερής Συνόδου, που συγκεντρώνεται μαζί με το Άγιο Πνεύμα, ότι, κηρύσσοντας το Ευαγγέλιό του σε κάθε πλάσμα, μπορεί να φέρει σε όλους εκείνο το φως του Χριστού που λάμπει ορατά από το Εκκλησία… Η Εκκλησία δεν έχει άλλο φως από το φως του Χριστού. σύμφωνα με μια αγαπημένη εικόνα των Πατέρων της Εκκλησίας, η Εκκλησία είναι σαν το φεγγάρι, όλο το φως της αντανακλάται από τον ήλιο… Έχοντας δείξει ότι το Πνεύμα είναι η πηγή και ο δότης όλης της αγιότητας, τώρα ομολογούμε ότι είναι αυτός που προίκισε το Εκκλησία με αγιότητα. Η Εκκλησία είναι, με μια φράση που χρησιμοποιούν οι Πατέρες, ο τόπος «όπου ακμάζει το Πνεύμα». (CCC, 748-749)

Παναγία του Υψίστου Θεού, σε ευχαριστώ που με έσωσες από τα χέρια του διαβόλου! Σας ευχαριστώ πολύ για την αίτηση που υποβάλατε στον γιο σας Ιησού, για τη θεραπεία μου και που μου φέρατε ελπίδα. Ξέρω ότι δεν υπήρξα καλός μαθητής του αγίου γιου σας, του Αγίου Δομίνικου Ντε Γκουσμάν, αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι και εγώ μπορώ να προσφέρω κάτι στο Τάγμα των Ιεροκήρυκων του μοναχού. Δεν χρειάζεται να είμαι ο πιο μορφωμένος Δομινικανός ή ο πιο ολιστικός, αλλά αυτός που προσφέρει πλήρη εαυτό στον Ιησού Χριστό, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις των επιλογών μου που μου παρουσιάζονται!

2 Κορινθίους 2:4 «Επειδή, από πολλή θλίψη και στενοχώρια καρδιάς, σας έγραψα με πολλά δάκρυα· όχι για να λυπηθείτε, αλλά για να γνωρίσετε τη φιλανθρωπία που έχω περισσότερο απέναντί σας». Από τον Προστάτη μου Άγιο Παύλο τον Απόστολο του Χριστού Εσταυρωμένου, συντάσσομαι μαζί του καθώς ζητώ μέσω της μεσολάβησής του να με βοηθήσει να γίνω πιο στοργικός μαθητής του Θεού, να πω το Ροδάριο μου με αγάπη και να ενωθώ με όλους τους Δομινικανούς αδελφούς και αδελφές μου στον Ουρανό και Καθαρτήριο για τη μεταστροφή των αμαρτωλών! Ταπεινωτικά ζητώντας από τους δύο Γιατρούς της Εκκλησίας τον Άγιο Αυγουστίνο και την Αγία Τερέζα του Λισιέ να με βοηθήσουν να γίνω ένα στοργικό παιδί, μικρό και πάντα ερχόμενο ενώπιον του Κυρίου μας, του Θεού!

Παντοδύναμος και πάντα ζωντανός Θεός, σε ευχαριστώ για το έλεος και τα δώρα που μου έδωσες. Σε ευχαριστώ που με δημιούργησες και με έκανες το άτομο που ήθελες να είμαι. Ευχαριστώ το Πολύτιμο Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που πέθανε στο σταυρό και με έπλυνε από τις αμαρτίες και την ακαθαρσία μου! Βασίλισσα του Παναγίου Ροδαρίου, βοήθησέ με να γίνω η καλύτερη Δομινικανή έρευνα που μπορώ, να δείξω την αγάπη του Χριστού Υιού σου, στην καθημερινή ζωή των παιδιών σου και να βοηθήσω στην αποστολή της σωτηρίας ψυχών. Για αυτό, ταπεινά ζητώ στο Ισχυρό Όνομα του Ιησού Χριστού, Αμήν!

Ο Θεός να σας ευλογει όλους,

Aaron Joseph Paul Hackett

Δομινικανή Έρευνα

[1] Douay-Rheims 1899 American Edition Bible

[2] Οι Εξομολογήσεις, Βιβλίο 1

[3] Λουκάς 7:44

[4] The way of Trust and Love- A Retreat Guided by St. Therese of Lisieux

[5] Jeremiah 29:11-13 (Douay-Rheims 1899 American Edition)

[6] The Nicene Creed

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: