Η πτώση των αγγέλωνΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΑAaron Joseph Paul Hackett | Δαιμονολογία / Θεολογία | 09/12/2020

Απόρριψη του δώρου της ύπαρξης από τον Θεό
Όταν κάποιος σου δίνει κάτι, ειδικά όταν είναι απρόσμενο, είσαι απίστευτα ευγνώμων. Είστε χαρούμενοι, ενθουσιασμένοι και αισθάνεστε ευλογημένοι. Φυσικά θα λέγατε “Ευχαριστώ!” ή κάποια άλλη χειρονομία ευγνωμοσύνης. Θα νομίζατε ότι όταν ο Θεός δημιούργησε τον αόρατο κόσμο. Αυτά τα όντα θα ήταν ευγνώμονα στον δημιουργό τους. Δεδομένου ότι ο Θεός είναι καλός, το νεοδημιουργημένο του είναι επίσης καλό. Μερικά από αυτά ήταν. Ήταν έτοιμοι και πρόθυμοι να υπηρετήσουν τον Θεό και περισσότερο από χαρούμενοι να εκτελέσουν την αποστολή τους. Αλλά πριν τους ανατεθούν στο νέο τους ρόλο, οι Πατέρες της Εκκλησίας μιλούν για ένα τεστ που ο ίδιος ο Θεός ήθελε να περάσουν. Κατά τη διάρκεια αυτού του τεστ, ένας από αυτούς, που ήταν ο πιο όμορφος, πιο έξυπνος και είχε περισσότερη δύναμη από τους υπόλοιπους, πήρε μια απόφαση που θα άλλαζε την αγγελική σειρά.

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ τα λόγια του Προφήτη Ησαΐα, Ησαΐας 14: 12-15
«Πώς πέφτεις από τον παράδεισο,
O Day Star, γιος της Dawn!
Πώς κόβεις το έδαφος,
εσύ που έβαλε τα έθνη χαμηλά!
Είπες στην καρδιά σου,
«Θα ανέβω στον ουρανό.
πάνω από τα αστέρια του Θεού
Θα ανεβάσω τον θρόνο μου.
Θα καθίσω στη βάση του συγκροτήματος
στα βόρεια ·
Θα ανέβω πάνω από τα ύψη των νεφών,
Θα κάνω τον εαυτό μου σαν τον Υψηλότερο. »
Αλλά σε κατεβαίνεις στη Σόλε,
στα βάθη του Πιτ. “
• Ο Θεός δημιούργησε άγγελους από το τίποτα. Δεδομένου ότι δεν είχαν ανάγκη για ένα φυσικό σώμα, ήταν σε θέση να επικοινωνήσουν μεταξύ τους με τρόπο που είναι πολύ βαθύς για να καταλάβει ο άνθρωπος. Ο αριθμός των αγγέλων είναι περισσότερο από ό, τι μπορούμε να μετρήσουμε φυσικά τα αστέρια στο σύμπαν. Επειδή ο Θεός είναι Θεός δομής και τάξης, τους δημιούργησε σε μια συγκεκριμένη ιεραρχία και ο καθένας έχει έναν ειδικό ρόλο. Οι εννέα χορωδίες αγγέλων έχουν ως εξής: Σεραφείμ, Χερουβίμ. Θρόνοι, Κυριαρχίες, Πριγκιπάτα, Δυνάμεις και Αρετές. Αρχάγγελοι και Άγγελοι. Δεδομένου ότι τα Σεραφείμ είναι πιο κοντά στον Θεό, έχουν ηγέτη. Ονομάζεται “Πρωινό Αστέρι” και ήταν ο πιο όμορφος από όλους τους αγγέλους σε ολόκληρο το σύμπαν. Αλλά παρά αυτή την ομορφιά, επιθυμεί κάτι μεγαλύτερο. Όπως είπε ο προφήτης Ησαΐας, ήθελε να καθίσει στο θρόνο του Θεού. Ήθελε να επιβλέπει τα πάντα σε ολόκληρο το σύμπαν.)

«Πίσω από την ανυπάκουη επιλογή των πρώτων γονέων μας κρύβει μια σαγηνευτική φωνή, σε αντίθεση με τον Θεό, η οποία τους κάνει να πέσουν στο θάνατο λόγω του φθόνου. Η Γραφή και η παράδοση της Εκκλησίας βλέπουν σε αυτό – έναν πεσμένο άγγελο, που ονομάζεται “Σατανάς” ή “διάβολος”. Η Εκκλησία διδάσκει ότι ο Σατανάς ήταν αρχικά καλός άγγελος, φτιαγμένος από τον Θεό: «Ο διάβολος και οι άλλοι δαίμονες όντως δημιουργήθηκαν φυσικά από τον Θεό, αλλά έγιναν κακοί με τη δική τους πράξη».
Δεν περιορίστηκε με κανέναν τρόπο όπως είναι τα ανθρώπινα όντα. Δεν χρειαζόταν σώμα και η διάνοια του ήταν πιο ευαίσθητη από τους άλλους. Αυτός, ούτε κάποιος άλλος άγγελος δεσμεύτηκε σε οποιοδήποτε φυσικό χώρο. Δεδομένου ότι ήταν εκτός χρόνου, ήταν παρόντες όταν αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την εξέγερσή τους. Οι άγγελοι είχαν μια ανώτερη σκέψη και δεν χρειάστηκαν να σταθμίσουν τα πράγματα, όπως κάνουμε ως ανθρώπινα όντα. Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν αν είχατε έναν γιο και πείτε στον γιο σας: “Μην βγάζετε χρήματα από το πορτοφόλι μου για να αγοράσετε παγωτό.” Ναι, άκουσες τι σου ζήτησε ο πατέρας σου. Αλλά τότε αρχίζετε να σκέφτεστε, «Λοιπόν ήμουν καλός, ξέρω τι κάνω και ξέρω ότι ο πατέρας μου δεν μου είπε επίσης, αλλά θέλω αυτό το παγωτό από το κατάστημα. Δεν με νοιάζει τι είπε. Θα ικανοποιήσω τις ανάγκες μου, τις επιθυμίες μου, την επιθυμία μου ». Έτσι, ο νεαρός άκουσε το αίτημα του πατέρα του, κατάλαβε σαφώς τις ενέργειες αυτού του διλήμματος και ζύγισε τα πάντα. Έκανε την επιλογή, γνωρίζοντας ότι θα θυμούσε τον πατέρα του. Το παιδί επιλέγει δαγκωτικά να υπακούσει τον πατέρα του. Αυτό έκανε ο διάβολος, όταν απέρριψε τον Θεό.

CCC 392 (Κατηχισμός της Καθολικής Εκκλησίας) – «Η Γραφή μιλάει για αμαρτία αυτών των αγγέλων. Αυτή η «πτώση» συνίσταται στην ελεύθερη επιλογή αυτών των δημιουργημένων πνευμάτων, που απέρριψαν ριζικά και αμετάκλητα τον Θεό και τη βασιλεία του. Βρίσκουμε μια αντανάκλαση αυτής της εξέγερσης στα λόγια του πειρατή στους πρώτους γονείς μας: «Θα είσαι σαν τον Θεό». Ο διάβολος «έχει αμαρτήσει από την αρχή». είναι «ψεύτης και πατέρας των ψεμάτων». Πολλοί άλλοι Πατέρες της Εκκλησίας, όπως ο Άγιος Αυγουστίνος, πιστεύουν ότι η απόφαση απόρριψης του Θεού βασίστηκε στο σχέδιο που τους επιδείχθηκε. Λέγεται ότι τους είπαν ότι ένα χαμηλότερο πλάσμα θα δημιουργούσε στην εικόνα και την ομοιότητα του Θεού και ότι το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας επρόκειτο να πάρει τη μορφή ενός ανθρώπου και ονόμαζε τον Ιησού. Θα έχει μια ανθρώπινη μητέρα και επρόκειτο να ονομαστεί Μαρία και θα ήταν η βασίλισσα των αγγέλων και θα υπηρετούσαν τον Θεό στον Χριστό Ιησού και θα τιμήσουν τη Μαρία τη μητέρα του. Θα μπορούσα να φανταστώ μόνο την αναστάτωση στον παράδεισο. Η ερμηνεία μου για αυτά που είπαν μεταξύ τους. “Τι!!!!!!! Είμαστε το πιο όμορφο πράγμα που ο Θεός δημιούργησε στον γνωστό κόσμο. Τολμήσει να δημιουργήσει ένα τέτοιο άχρηστο πλάσμα! Εμείς, στους οποίους δόθηκε η δύναμη να καταστρέψουμε πόλεις, να φέρουμε φωτιά από τον ουρανό και να ταξιδέψουμε οπουδήποτε στο χρόνο, πρέπει να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο; Τότε ο Θεός θα πάρει τη μορφή ενός ανθρώπου και θα ονομαστεί Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού! Στη συνέχεια, ένα χαμηλό σκουλήκι ενός πλάσματος, που ονομάζεται Μαρία, είναι να είναι η Μητέρα του και πρέπει να υπακούμε στις επιθυμίες της και μετά να υπακούμε στον Θεό Παντοδύναμο και να υπηρετούμε τον άνθρωπο! Τότε, τα διαβόητα λόγια ειπώθηκαν στον παράδεισο… Non Serviam (δεν θα υπηρετήσω). Ο Λούσιφερ, ένας σεραφείμ άγγελος της υψηλότερης τάξης μίλησε και στη συνέχεια κοινοποίησε τις επιθυμίες του στους άλλους αγγέλους.

Και πάλι, αφού δεν είχαν μυαλό ή χρειάζονταν σώμα. Ήξεραν και κατάλαβαν τα πάντα. Γνωρίζουν τις πλήρεις συνέπειες της επιλογής που κάνουν. Δεν χρειάστηκε να έχουν “χρονικό όριο” ή να σκεφτούν τις ενέργειες που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν. Μερικοί από τους αγγέλους αποδέχτηκαν την επιλογή του και επαναστάτησαν ενάντια στον Θεό, αλλά στη συνέχεια μίλησε ένας χαμηλά Αρχάγγελος της κατώτερης τάξης. Φώναξε ότι τα άκουσε όλα στον Κόσμο… … «Ποιος μπορεί να είναι σαν τον Θεό;» Ήταν ο Άγιος Μιχαήλ ο Αρχάγγελος που ηγήθηκε της ευθύνης με τον Καλό άγγελο που επέλεξαν να υπακούσουν στον Θεό. CCC 393- «Είναι ο αμετάκλητος χαρακτήρας της επιλογής τους και όχι ένα ελάττωμα στο άπειρο θεϊκό έλεος, που κάνει την αμαρτία των αγγέλων ασυγχώρητη. «Δεν υπάρχει μετάνοια για τους αγγέλους μετά την πτώση τους, όπως δεν υπάρχει μετάνοια για τους ανθρώπους μετά το θάνατο». Ο Θεός επέτρεψε να συμβούν όλα αυτά. Στη συνέχεια διατάζει τον Άγιο Μιχαήλ και τους άλλους αγγέλους που επέλεξαν να υπηρετήσουν ευτυχώς τον Θεό και να υπακούσουν στις επιθυμίες του, να πετάξουν τον Σατανά από τον ουρανό. Φαίνεται απίστευτο ότι ένας άγγελος, που είχε όλα τα δώρα, όλο το ταλέντο, όλη την ευθύνη να γυρίσει την πλάτη του στον δημιουργό του. Γιατί οι δαίμονες είναι τόσο άσχημοι; Επειδή επιλέγουν να είναι. Κάποιοι μπορεί να ρωτήσουν, αν είχαν την ευκαιρία να μην έχουν αλλάξει γνώμη και να παραμείνουν στον Θεό; Η απλή απάντηση είναι Όχι! Είχαν πλήρη γνώση του τι έκαναν και αν μπορούσαν να επαναλάβουν την ίδια επιλογή το έτος 2020, θα το έκαναν. Για πάντα είναι εχθρός του Θεού και τώρα έχουν κηρύξει πόλεμο εναντίον μας. Κυρίες και κύριοι, αυτή είναι μια μάχη για την ίδια μας την ύπαρξη. Ο αιώνιος προορισμός μας είναι κοντά! Τωρα ειναι η ωρα. Επιλέγουμε να ακολουθήσουμε τον Ιησού Χριστό ή επιλέγουμε να ακολουθήσουμε τον πεσμένο άγγελο Σατανά;

Επιτρέψτε μου να τελειώσω με την προσευχή του Αγίου Μιχαήλ,
Ο Άγιος Μιχαήλ ο Αρχάγγελος μας υπερασπίζεται στη μάχη. Γίνε η προστασία μας από την κακία και τα παγίδες του διαβόλου. Είθε ο Θεός να τον επιπλήξει, προσευχόμαστε ταπεινά. Και εσύ, Πρίγκιπα του Ουράνιου Ξενιστή, με τη δύναμη του Θεού, σπρώξατε στον άδη τον Σατανά και όλα τα κακά πνεύματα που περιπλανιούνται στον κόσμο για την καταστροφή των ψυχών. Αμήν!

Ας ζητήσουμε τη χάρη του Κυρίου Παντοδύναμου Θεού να μας βοηθήσει στις δοκιμασίες της ζωής. Ακούστε τα λόγια των προφητών, ακούστε τη διδασκαλία στους μαθητές του Ιησού. Ακολουθήστε το παράδειγμα των Αγίων ανδρών και γυναικών που έχουν πολεμήσει ενάντια στους πιο σκοτεινούς πειρασμούς. Επικαλέστε τη Μητέρα του Πιο Υψηλού Θεού, τη Μαρία-Βασίλισσα του Ουρανού και τη γη. Προσευχήσου τον Αγγελικό Ψαλτέρ, το Άγιο Ροδάριο που δόθηκε στον Άγιο Δομίνικο ντε Γκουζμάν, για να μετατρέψει τους αιρετικούς και να πολεμήσει ενάντια στο κακό. Για αυτό προσεύχομαι, Αμήν!

Ο Θεός να σας ευλογει όλους,

Aaron Aaron Paul Hackett

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: