І Бог побачив, що це добре ЛЮБОВ БОГА ДО ВСЕСВІТУ Аарон Джозеф Хакетт | Теологія | 14.04.2020

Бог зробив щось із нічого

Зі сторінок сторінок Катехізису Католицької Церкви CCC 27 « Прагнення до Бога написане в людському серці, бо людина створена Богом і Богом; і Бог ніколи не перестає притягувати людину до себе. Тільки в Бозі він знайде правду і щастя, яких він ніколи не припиняє шукати:

Гідність людини ґрунтується насамперед на тому, що він покликаний до спілкування з Богом. Це запрошення до спілкування з Богом адресовано людині, як тільки він з’явиться на світ. Бо якщо людина існує, це тому, що Бог створив його через любов, і через любов продовжує утримувати його в існуванні. Він не може жити повноцінно відповідно до істини, якщо вільно не визнає цю любов і не довірить себе своєму творцю ».[1]

Брати і сестри, давайте славу Всемогутньому Богу, який бажає поділитися такою солодкістю з усім творінням! Наскільки ми прекрасніші та привілейованіші, щоб насолоджуватися молоком та медом, які він нам дає. Перш ніж він створив нас, світ був неосяжним і порожнім[2] . Наш люблячий Бог, який я особисто визнати в якості основного майстра, створили всі в Exist ENCE Звідки така істота могла знати, з чого почати? Звідки він знав, скільки молочних способів зробити? Як він збирався відокремити землю від вод? Створення Сонця і Місяця? Це не могло просто статися з нічого. Бо як нічого не може створити сам? Св. Тома Аквінський вирішує це питання зі свого написання Summa Theologiae Art.1, Obj 1 ” Здається, що створити – це не робити нічого з нічого. Бо Августин каже: «Занепокоєння тим, що взагалі не існувало; але створювати – це щось робити, виводячи щось із того, що вже було ». Бог народив щось більше, ніж навіть мій розум може мріяти, те, що Ангели, які він створив, можуть зрозуміти таку красу. Диво шукати такий прекрасний світ і почути творця Всесвіту “І він сказав, що це добре”!

 

Важливість того, щоб Бог сказав, що «Це було добре » , це те, що Майстер Всесвіту не робить нічого не ідеального, він не робить нічого з будь-яких «залишків». Ви, я, риба, яку ви ловите біля узбережжя Яваських морів навколо Індонезії, або урожаї, які ви вирощуєте за межами Великого міста Ер-Ріяду, з оливкових дерев, які ви збираєте за межами Єрусалиму, все, що було зроблено, зроблено і продовжує вноситись досконало в очах Бога. Бо навіть Бог відповів Йову:

“Хто це, що затемнює пораду словами без знання? Оперезайте свої стегна, як чоловік, я допитую вас, і ви заявите мені.

“Де ти був, коли я заклав основу землі? Скажіть, якщо ви маєте розуміння. Хто визначив її вимірювання – ви точно знаєте! Або хто розтягнув на ній лінію? На чому були затоплені його основи чи хто поклав його наріжний камінь, коли співали ранкові зорі разом, і всі сини Божі кричали від радості?

«Або хто зачинився в морі дверима, коли воно вирвалося з утроби; коли я зробив хмарами його одяг, і густа темрява його сповивальний бандаж, і прописав для нього межі, і встановив бруски та двері, і сказав: “Аж поки не прийдеш ти, а далі, і тут твої горді хвилі залишаться”?

[3]

Божа велич переважає все багатство цього світу і більша за будь-якого царя людини, який ходив землею. Бо його Любов – вогонь, розпалює серце смертних людей. Його бажання поділитися цією любов’ю є причиною, чому він створив усі речі. Святий Тома Аквінський знову підтверджує, що « ми повинні враховувати не лише еманацію конкретної істоти від конкретного агента, але й еманацію всього буття від загальної справи, якою є Бог; і цю еманацію ми позначаємо назвою творіння. Тепер те, що відбувається шляхом конкретної еманації , не передбачається для цього еманації; як коли людина породжується, його раніше не було, але людина робиться з “нелюдини”, а білого – від “не-білого”. Отже, якщо враховувати еманацію всієї універсальної істоти з першого принципу, неможливо, щоб будь-яка істота була припущена до цього еманації. Бо ніщо не те саме, що немає . Тому, як покоління людини відбувається від “не-буття”, що є “нелюдиною”, так творіння, яке є еманацією всього буття, є від “не-буття”, яке є “нічим”.[4] Кожен з нас, мої брати і сестри, був чудово зроблений ним. Уявіть, що ваша земна мати і батько тримають вас, переконуючись, що навколо вас обернеться красива ковдра. Як вони дорожать вашою посмішкою та тими великими гарними очима. Як вони дивляться на ваше обличчя, форму вашої голови. Обійміть це крихітне тіло і за своєю внутрішньою природою переконайтесь, що ви захищені та захищені. А тепер уявіть собі Боже, як ніхто не бачив віч-на-віч, але він вигадав вас у своїй думці. Він знав, яке тіло вам подарувати, він знав найкращий подарунок , який потрібно імплантувати у вашу думку. Найбільше з цих рис – це прекрасна душа, яку він створив. Ця душа дуже дорогоцінна, ніж будь-який камінь, який він зробив. Саме суть приносить ваше фізичне тіло до життя. Це дає вам вашу особистість, ваш сміх і ваш характер як людини.  «Тоді Господь Бог утворив людину з пилу із землі і вдихнув у ніздрі подих життя; і людина стала живою істотою. І Господь Бог посадив сад в Едемі на сході; і туди він поклав чоловіка, якого створив. “ [5] Той самий дух, що завис над водою в порожнечі та темряві, – це той самий Дух Живого Бога, який створив нас за своїм образом і за виконання радістю в ньому. Подумайте про це особисто. Бог нам не потрібен. Йому не потрібно було нікого створювати, щоб насолоджуватися його творінням. Він міг обійтися без нас і мирився зі своїм шедевром. Але він хотів, щоб хтось поділявся в його Радості. Радість, коли ти отримуєш підвищення по службі, коли ти маєш своє перше потомство, коли ти вперше кажеш, що я тебе люблю, коли ти вперше одружишся, але ця Радість є вічно високою, вона чиста і дуже мила. Але цей «мед» відчувається лише тоді, коли ми дійшли до Неба і перебуваємо в Його могутній присутності у видінні Блаженнішого . Не будемо витрачати свій час, талант і скарб. Не будемо зловживати тваринами та рослинами, які перебувають під нашою опікою. Нехай нам не т шкоду або поранити один одного, тому що ми всі діти Бога Живого. Давайте радіти і бути вдячними за дар, який нам дав Бог.

Поміркуйте над цією цитатою чудової людини, яку торкнулося Милосердя Боже,

«Бог вільно створив нас, щоб ми могли знати, любити і служити йому в цьому житті і бути щасливими з ним назавжди. Божа мета у створенні нас – отримати від нас відгук любові та служіння тут, на землі, щоб ми могли досягти своєї мети вічного щастя з ним на небі.
Усі речі в цьому світі є дарами Божими, створеними для нас, щоб бути засобом, завдяки якому ми можемо пізнати його краще, любити його впевненіше і служити йому більш вірно.
Як наслідок, нам слід цінувати і використовувати ці Божі дари, наскільки вони допомагають нам досягти нашої мети любити служіння та єднання з Богом. Але якщо будь-які створені речі перешкоджають нашому прогресу до нашої мети, ми повинні їх відпустити ».
– святий Ігнатій Лойола

 

Дякую і нехай Боже благословення прийде на вас і дасть вам спокій!

 

Аарон Джозеф Хакетт

 


[1] Катехізис Католицької Церкви CCC27

 

[2] Буття 1: 1-2

[3] Іов 38: 1-11

[4] Summa Theologiae Питання 45, відповідь на це

[5] Буття 2: 7-8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: