Падрыхтоўка да паста

Браты і сёстры ў Хрысце. Гэта той час зноў у царкве , каб пачаць нашу сорак дзён падрыхтоўкі да Гарачым тыдні. Я ведаю , што вы думаеце? Хіба я не зрабіў гэта ўжо? Чаму я павінен прайсці праз тую ж руціну , як і іншыя года? Браты, мы не павінны абцяжарваць наша асабістае выратаванне! Як Апостал Павел Хрыстоў кажа, Дзеі 4:12 «І ёсць выратаванне ні ў кім іншым, бо няма іншага імя пад небам , дадзенага людзям, у якім маглі б мы атрымаць збаўленне.» Гэта больш , чым проста не ядуць любое мяса па пятніцах. Ён знаходзіцца на Намер на верніка Бога , які хоча даць самае лепшае з Сябе. Святы Тамаш Аквінскі ў сваёй Summa Theologiae артыкула 1, раздзел 12 «Намер, як і само гэта слова азначае, Значыць,” каб мець тэндэнцыю да чаго – то “.Цяпер і дзеянне рухавіка і рух рэчы рухаліся, як правіла , да чаго – то. Але гэты рух рэч перамяшчаецца , як правіла , ні да чаго, гэта звязана з дзеяннем рухавіка. Такім чынам, намер належыць першым і галоўным чынам да таго , што рухаецца да канца: такім чынам , мы кажам , што архітэктар ці тых , хто знаходзіцца ва ўладзе, яго каманда перамяшчае іншых да таго , што ён мае намер. Цяпер воля перамяшчае ўсе астатнія сілы душы да канца, як паказана вышэй (I-II: 9: 1). Такім чынам, відавочна , што намер, уласна кажучы, з’яўляецца актам волі. »Бог чытае наша сэрца і ведае нас лепш , чым мы ведаем сябе. Нашы дзеянні , што мае значэнне ў рэшце рэшт. Ня з’яўляецца ці не мы што – то здзейсненае, але што наша канчатковая мэта. Міласціна з’яўляецца яшчэ адной важнай часткай падчас паста. Мы не павінны грэбаваць ўдавой, галодны дзіця , ні бедны. Скажам , я жыў у Інданэзіі , і мая сям’я была толькі запечаная рыба з некаторым рысам і гароднінай. Я заўважыў мой сусед, які ўдава , і яна га S трое маленькіх дзяцей , і нічога , каб паесці. Маё натуральнае дзеянне будзе клапаціцца пра сябе. Тым ня менш, таму што я люблю Бога за ўсе дабраславеньні, ён даў мне, мне не падоўжыць ласку і даць палову маёй ежы для гэтай беднай удаве? Гэта не выказаць здагадку , што яна не мае сваякоў мужчынскага полу , каб клапаціцца пра яе, але тое , што яе патрэба ў той час. Лёгка сказаць: «Я буду маліцца за вас». Але вы клапаціцца пра патрэбы чалавека? лявіт 23:22 «І калі вы жніво на зямлі вашай, вы павінны ня пажне сваё поле да сваёй мяжы, і не будуць вам сабраць некалькі ягад пасля вашага ўраджаю; Вы павінны пакінуць іх для бедных і прыхадню: Я Гасподзь , Бог ваш «.

 

Товит 13: 6 «Калі звярнуцца да яго ўсім сэрцам тваім , і ўсёю душою тваёю, каб рабіць тое , што дакладна перад ім, то ён звернецца да вас і не будзе хаваць свой твар ад вас. Але паглядзім , што ён будзе рабіць з вамі; славіць яго з поўным голасам. Хвалеце Госпада праўды і ўздымайце Цара стагоддзяў. Я даю яму дзякуй ў зямлі палону майго, і я паказаць сваю сілу і веліч да нацыі грэшнікаў. Вярніся, грэшнікі, і зрабіць прама перад ім; хто ведае , калі ён прыме цябе і памілуе цябе? »Бог хоча , каб вы праяўляць міласэрнасць па адносінах да вашага брата і сёстрам.Як можна наблізіцца да пасаду Бога і грэх супраць свайго брата? Як вы можаце папрасіць заступніцтва Анёлаў і святых , калі ў вас ёсць гнюснае сэрца? Вашы малітвы будуць марныя! Калі вы хацелі б атрымаць памілаванне Богам, то вы павінны праяўляць міласэрнасць. Сам Ісус Хрыстос кажа ў Евангеллі ад Матфея 5: 21-26 «Вы чулі , што сказана : мужчынам старых,« не забівай;і той , хто забівае нясе адказнасць на суд.   Але я кажу вам , што кожны, хто гневаецца на брата свайго марна , падпадае суду; хто абражае яго брат нясе адказнасць перад радай, і той , хто кажа: “Дурань!” нясе адказнасць у пекла агню.   Так што калі вы прапануеце ваш падарунак у алтары і ўспомніш , што брат твой мае – нешта супроць цябе, пакінь там дар твой перад ахвярнікам , і ідзі; сьпярша памірыся з братам тваім, і тады прыйдзі і прынясі дар твой.   Пасябраваць хутка з абвінаваўцам, у той час як вы збіраецеся з ім у суд, каб ваш абвінаваўца выдаваць вас да суддзі, а суддзя з ахоўнікам, і саджаць у турму; праўду кажу вам, што вы ніколі не вылезе , пакуль не аддасі апошнюю капейку. »Ваша ўласная дурасць будзе ваш канец. Прабач і Гасподзь даруе вашыя грахі. Не дазваляйце вашым сэрцам быць зацвярдзець мае брат і сястра.

 

Успомнім Бога , які любіць нас так шмат , і хоча быць побач з намі кожны дзень нашага жыцця. Хай ласку Хрыста набліжае нас да яго сэрцу. Хай нашы сэрцы будуць адкрытыя для Вечнага Словы жывога Бога, каб мы маглі ўдзельнічаць у паведамленні свету. Бог дабраславіць вас за гэтыя сорак дзён братоў!

 

каханне,

 

Аарон JP

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: