медытацыя 2019/03/02

Сённяшняе Эвангельскае чытанне вельмі драматычна! Пасля таго, як Ісус чытае з прарока Ісаі і кажа , што чытанне пісанне выконваецца, усе былі шчаслівыя і ўсхваляваныя першым, але мне здаецца , што чалавечая гонар стала прымаць людзей. Некаторыя з іх былі распытваць. «Хіба ён не сын цесляра?» Хіба мы не ведаем , хто яго сям’я? Калі такія пытанні , як гэта ўзнікае, то гэта азначае , што яны лічаць сябе лепш , чым ён. Але калі глядзіш на ўсё , што адбылося ў старым запавеце, габрэйскі народ павольна верыць у рэчы , і калі яны адварочваюцца ад Бога, што, калі Бог павінен паслаць што – небудзь для іх , каб прымусіць іх адвярнуцца ад грахоўнасці. Ісус кажа ім «ніякі прарок ня прымаецца ў сваёй роднай месцы.» Колькі раз Бог паслаў каго – то ў вашым жыцці зараз , каб прымусіць вас адвярнуцца ад уласнага яду?   Бог хоча , каб вы былі на нябёсах з Ім Калі вы вялікі грэшнік, ён можа нават паслаць хвароба або цяжкія часы ваш шлях , каб вы маглі пакаяцца і вярнуцца да яго. Спыніць правядзенне на свой эгаізм. Бог для ўсіх! Не толькі габрэі, хрысціяне і мусульмане, але і для ўсіх яго стварэння. «Але на самай справе, я кажу вам, што шмат удоў было ў Ізраілі ў дні Eli’jah, калі было неба тры гады і шэсць месяцаў, калі наступіў вялікі голад па ўсёй зямлі; і Eli’jah быў адпраўлены ні адзін з іх , але толькі Zar’ephath, у зямлі Сідон, да жанчыны , якая была ўдавой. І там было шмат пракажоных у Ізраілі ў часы прарока Eli’sha; і ні адзін з іх не ачысьціўся, але толькі Na’aman Сірын. »Бог мае права выбіраць , хто хоча дапамагчы і хто хоча зэканоміць. Na’aman сірыйскі не хацеў купацца ў рацэ Ярдан. Але яго слуга маліў яго , і ён зрабіў тое , што прарок сказаў яму, і яго скура была ачышчана і стала мяккай , як нованароджаны немаўля. Мы не можам растлумачыць , чаму Бог мілуе адзін і іншыя, здаецца , ён не чуе іх. То , што мы павінны імкнуцца як людзі, каб засяродзіцца на нашай асабістай рашучасці і працаваць у напрамку больш высокага ўзроўню святасці. Яны хацелі пабіць яго камянямі і прывесці яго да краю горада, а таму , што не было яго час, ён прайшоў праз натоўп і пакінулі горад. Будзе ці ёсць у нас камень Ісус? Калі ён з’явіўся прама зараз , і сказаў усім , што ўзровень зла занадта шмат , і мы павінны адвярнуцца ад грахоў да Страшнага суду, вы б адвярнуцца ад сваіх грахоў? Бог працягвае выкарыстоўваць чалавек і нават адправіць яго маці на зямлю , заклікаючы нас да навяртання. Санкт – Аўгустын Блажэнны прапаведаваў аб тым , што шляхі свету варта ў юродзтва д’ябла. Ён таксама быў калі – то адвярнуўся ад Бога і далучыўся да культу. Але таму , што яго бедная маці малілася за яго ў працягу семнаццаці гадоў, ён быў крануты Божай ласкі і стаць адзін з бацькоў царквы. О, як ён зразумеў , наколькі ён яго маці пакутуе. Цяпер яна была проста чалавекам. Ці не лічыце вы свая ўласная грэшнасьць абражае дасканалы Бог? Бог любіць вас , але ён не павінен быць узяты верагодная. Калі вы адкідаеце Бога, вы будзеце вечна аддзеленыя ад яго , і вы будзеце пакутаваць пакуты і пакаранне для ўсіх вечнасці. Спыніць карціна Бога па свайму вобразу   і чытаць Біблію, атрымаць ўрок з Айцоў Царквы, чытаць старазапаветныя прарок , і вы будзеце бачыць , як Бог ёсць Бог міласьці, але і Бог дасканалай справядлівасці. Давайце не будзем трымаць Бога для сябе ў нашым асабістым скрыні , але дазваляюць яму працаваць у нас і ў свеце.

 

амін,

 

Аарон JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: