медытацыя 12/16/2018

Гледзячы на Евангелле ад Лукі Евангеліста (Лукі 3: 10-18), ён дзеліць гісторыю пра тое , як шмат людзей прыйшлі да Яна Хрысціцеля па параду. Джон кажа людзям «дзяліцца сваімі плашчамі , калі ў іх ёсць два, разам з якой – небудзь дадатковай ежай.» Да мытнікаў, ён кажа ім , каб «спыніць збор больш чым прадпісана.» Для салдат, “Не практыкуюць вымагальніцтва, ня ілжыва абвінаваціць каго заўгодна, і быць задаволеныя з вашай заработнай платы.»   Ян Хрысціцель не гаворыць нікому нічога рабіць радыкальна. Проста быць добрым, бо сэрца ў людзей. Біблія напісана ў стылі тыпалогіі. Гэта азначае , што адна гісторыя з’яўляецца прэлюдыяй да Новага Запавету. Тут Джон рыхтуе дарогу для прыходу Месіі. Ён накіроўвае людзей у абнаўленні будзе адкрыты да слоў Збавіцеля. Падобна прарокам Старога, ён заклікае да навяртання і быць адкрытым для жывых слоў Бога Уседзяржыцеля.

 

Ян Хрысціцель адказвае на людзей , якія думаюць і пытаюцца ў сябе , калі ён ёсць Месія, Збаўца свету. «Я хрышчу вас вадою, але ідзе Мацнейшы за мяне ідзе, рэмень з якіх сандалі я не варты развязаць. Ён будзе хрысціць вас Духам Святым і агнём. Лапата Ягоная ў руцэ Ягонай, каб ачысціць сваё гумно і збярэ пшаніцу ў засекі Свае, а салому спаліць вагнём непагасным. “Ён кажа людзям , што ён адзіны чалавек , як і яны самі. Ён, як і яны таксама мае патрэбу ў выратаванні. Ён толькі робіць волю Бога, які паслаў Яго. Ён кажа ім , што ён «ня варты развязаць сандалі.» Сын Божы настолькі вялікі, што нават калі б ён быў блізкі да яго прысутнасці, ён усё яшчэ ганебныя істота , каб быць побач з Творцам. Сын Божы пашле Святы Дух (Лукі 24:49) , і яны атрымаюць падарунак , які яны будуць мець патрэбу пазней распаўсюджваць сваё вучэнне па ўсім свеце. Акрамя таго, ён прыйдзе , каб ачысціць дом. Ён прыйдзе , каб разбурыць ўлада д’ябла і смерці , і ён збярэ вакол сябе тых , хто варты і прынесці з сабой у рай. Тыя , хто грашыць і адпрэчваюць яго, ён будзе судзіць і адправіць у пекла.

 

Як падрыхтавацца да прыходу Каляд, давайце успомню , каб падрыхтаваць наша сэрца , як Ян кажуць усім рабіць. Давайце не будзем марнаваць дзень на халастых рэчах, але ў спробе зрабіць працу Бога ў нашым жыцці. Нашы сэрцы павінны быць адкрыты да Ісуса. Мы не ведаем , калі ён вернецца. Мы не ведаем , калі наш час тут , на зямлі скончыцца. Давайце прыслухаемся да Маці Марыі і парадаў святых і заўсёды трымаць нашу ўвагу да Хрыста. Калі мы маем Хрыста ў нашым жыцці , у цэнтры. Мы, са свайго ласкі і міласьці, пераадолець бескарысныя рэчы і прынесці нашых братоў і сясцёр разам у свеце , каб пакланіцца яму.

 

амін,

 

Аарон JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: