Медитація 16.12.2018

Дивлячись на Євангеліє від Луки Євангеліста ( Лука 3: 10-18 ), він поділяє історію того, скільки людей прийшло на пораду Івана Хрестителя. Джон розповідає людям “поділитися своїми плащами, якщо вони мають два, разом з будь-якою додатковою їжею”. Для колекціонерів податків він каже їм “зупинити збирати більше, ніж передбачено”. Для солдатів “не намагайтеся вимагати, не обманюйте когось і не задовольняйте свою зарплату”.   Іоанн Хреститель не говорить нікому щось робити радикально. Просто будь доброю, сердечною людиною. Біблія написана в типологічному стилі. Це означає, що одна історія є прелюдією до Нового Завіту. Тут Іоанн готує дорогу до приходу Месії. Він керує людьми у відновленні, щоб бути відкритими до слів Спасителя.Як і пророки Старого, він закликає до навернення і відкриття живим словам Всевишнього Бога.

 

Іван Хреститель відповідає людям, які думають і запитують себе, чи він Месія, Спаситель світу. “Я хрищу вас водою, але той, хто сильніший, ніж я, приходить, ременем його сандалій я недостойний розв’язати”. Він христитиме вас Святим Духом і вогнем. Його виноградний вилка знаходиться в його руці, щоб очистити його молот, і зібрати пшеницю в його сарай, а полову він спалить невгасимим вогнем “. Він говорить людям, що він лише такий, як він сам. Він, як і вони, потребує спасіння. Він лише виконує волю Божої, яка послав Його. Він говорить їм, що він “Негідний розв’язати його сандалі”. Син Божий настільки великий, що, навіть якщо він був близький до своєї присутності, він все ще є недостойним творінням бути поруч з Творцем. Син Божий послав Духа Святого ( Лука 24:49 ), і вони отримають дар, який їм знадобиться пізніше, щоб поширити своє вчення через світ. Він також прийде до чистого будинку. Він прийде, щоб знищити силу диявола і смерть, і він зберує тих, хто навколо нього гідний і приносить з собою рай. Ті, хто грішить і відкидають його, він буде судити і відправити в пекло.

 

Коли ми підготуємося до настання Різдвяного дня, давайте запам’ятати, щоб приготувати наше серце, як каже Іван всім. Не давайте витрачати день на простою, але намагатися виконувати роботу Бога в нашому житті. Наші серця повинні бути відкритими для Ісуса. Ми не знаємо, коли він повернеться. Ми не знаємо, коли закінчиться наш час на землі. Давайте послухаємо Матір Марію і пораду Святого, і завжди будемо зосереджуватися на Христі. Коли ми маємо Христа в центрі нашого життя. Ми, зі своєю благодаттю та милосердям, подолаємо марні речі і повертаємо наших братів і сестер у світ, щоб поклонитися йому.

 

Амінь

 

Аарон JP

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: