Διαλογισμός 11/04/2018

Στην σημερινή ανάγνωση του Ευαγγελίου από τον Μάρκο 12: 28-34, βλέπουμε έναν γραφέα να ρωτάει τον Κύριο μας, ποιες εντολές είναι οι μεγαλύτερες; Ο Ιησούς τον απαντάει: «Ας ακούσουμε, ο Ισραήλ: ο Κύριος ο Θεός μας, ο Κύριος είναι ένας και θα αγαπάς τον Κύριο, τον Θεό, με όλη σου την καρδιά και με όλη σου την ψυχή και με όλο το μυαλό σου και με όλη σας τη δύναμη. “Το δεύτερο είναι αυτό,” θα αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου “. Ακολουθεί την πρώτη ανάγνωση από το Βιβλίο του Δευτερονόμου 6: 2-6, ο Μωυσής δίνει στους ανθρώπους οδηγίες για το πώς πρέπει να ζουν σύμφωνα με το Νόμο. Τονίζει στον λαό του Ισραήλ, πόσο σημαντικό είναι να υπηρετούμε τον Αληθινό Θεό. Τους λέει, ότι πρέπει να έχουν τον Θεό όπου κι αν πηγαίνουν.

Όταν πηγαίνουμε στην εκκλησία, πρέπει να έχουμε το μυαλό μας έτοιμο για την Ιερή Θυσία της Θείας Λειτουργίας. Πρέπει να βάλουμε μακριά τα τηλέφωνά μας, δεν χρειάζεται να τσίχλαμα ούτε να μιλάμε σε αδράνεια. Πρέπει να έχουμε την πλήρη προσοχή μας στον Θεό κατά τη διάρκεια μίας έως μίας και μισής ώρα λατρείας. (Τα ανατολικά δικαιώματα και η έκτακτη μορφή της μάζας είναι περίπου μία ώρα και μισή). Ο Θεός ζητά από μας να του δώσουμε εξήντα λεπτά. Εξήντα λεπτά αδιάκοπης λατρείας. Ωστόσο, έχουμε ανθρώπους που έρχονται στην εκκλησία 10-30 λεπτά καθυστερημένα ή ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης του Ευαγγελίου και ο άγιος Πατέρας μας κάνει την ομιλία του. Έχετε 23 ώρες την υπόλοιπη μέρα για να ασχοληθείτε με άλλες δραστηριότητες. Ίσως να ρωτάς τον εαυτό σου, όταν πρόκειται για τη δουλειά σου, έτσι ώστε να είσαι ξύπνιος και συναγερμός και να κάνεις το καλύτερο για τον εργοδότη σου; Λοιπόν, γιατί να μην το κάνουμε για τον Ένα, Αληθινό και Παντοδύναμο Θεό; Ο Πατέρας μας στον Ουρανό δεν αξίζει τον χρόνο και τον τόπο της αφοσίωσης προς αυτόν;

Όταν κοιτάζουμε κάποιον άλλο, τα βλέπουμε μέσα από τα μάτια του Χριστού; Όταν βλέπουμε τον Χριστό σε άλλους ανθρώπους, μπορούμε να αγαπάμε το άτομο αυτό πληρέστερα. Επειδή είναι αγάπη του νομάρχη, μπορούμε να προσευχηθούμε στο Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας για να μας δώσει τη χάρη να αγαπάμε όσο και να κάνει. Όλοι εδώ έχουν ακούσει για τον χρυσό κανόνα. Πρέπει να αρνούμαστε καθημερινά, να σηκώνουμε το σταυρό μας και να τον ακολουθούμε. Πρέπει να δείξουμε συμπόνια όχι μόνο σε εκείνους που μας αγαπούν, αλλά και σε εκείνους τους εαυτούς μας και μας μισούν. Εμείς, σαν μια καθολική εκκλησία, πρέπει να προσευχόμαστε πάντα για μεταστροφή στον κόσμο. Δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για την αγάπη του Χριστού, αλλά και να περπατάμε στο μονοπάτι του Χριστού σε όλους εκείνους που συναντάμε. Ας ζητήσουμε από τη Μακαριότατη Μητέρα μας να προσευχηθούμε το κομποσκοίνι για τη μητρική μεσολάβηση και την καθοδήγησή μας για το πώς να αγαπάμε ο ένας τον άλλον τόσο βαθιά όσο αγαπούσε τον γιο του Ιησού.
Η αγάπη του Θεού Πατέρα να λάμπει στο πιο εσωτερικό μας μέρος της ψυχής μας. Μήπως ο Υιός Του, ο Ιησούς, μας διδάσκει να συγχωρούμε και να αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλον και ότι ο Θεός το Άγιο Πνεύμα φέρνει τη χαρά και την εκπλήρωση στο καθημερινό μας Ταξίδι στη ζωή. Αμήν!
Να είστε ευλογημένοι Πάντα,

Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: