Вы наступны Мэцью?

пакліканне Матфея
Matthew 9: 9-13- Як Ісус ішоў адтуль, ён убачыў чалавека, па імені Матфея, які сядзіць на стэндзе зборшчыкаў падаткаў. «Ідзі за мной», сказаў ён яму, і Мэцью ўстаў і пайшоў за ім. У той час як Ісус узьляжаў у доме Матфея, многія мытнікі і грэшнікі прыйшлі і елі з ім і яго вучнямі. Калі фарысэі ўбачылі гэта, яны папрасілі сваіх вучняў: “Чаму ваш настаўнік есць з мытнікамі і грэшнікамі?» Пачуўшы гэта, Ісус сказаў: “Не здаровыя маюць патрэбу ў лекары, але тыя, хто хворы. Але пайсці і даведацца, што гэта азначае: «Я жадаю міласьці, а не ахвяры», бо Я прыйшоў заклікаць не праведнікаў, але грэшнікаў «.
Любы чалавек можа лёгка сказаць сабе, «калі б Ісус паклікаў мяне, я буду гатовы пайсці і стаць яго вучнем.» Але быць сумленным з самім сабой, не маглі б вы на самой справе аддаць усё, каб ісці за Хрыстом? Давайце прайсці адмову ад фізічнай рэчы, як грошы ці слава або якіх-небудзь матэрыяльных рэчаў. Ёсць шмат прыкладаў мужчын і жанчын, якія выбралі беднасць служыць Госпаду. Цяжэй за ўсё адмовіцца з’яўляецца кантроль. Можна сказаць, так, я веру ў Бога, але …. мы хацелі б адчуваць сябе ва ўпраўленьні рулявога кола. Я думаю, што гэта самае страшнае, што рабіць. Гэта чалавечая прырода, каб хацець мець кантроль над чымсьці. Што вы п’яце або ясце. Што вы збіраецеся рабіць з вашай сям’ёй, час на працы, і г.д. Наша жыццё сёння сканцэнтравана на час і кантролі. Гэта стала часткай жыцця.
Дазвольце мне зламаць гэты праход кавалак за кавалкам. Я хачу засяродзіцца на рэакцыю Ісуса. Мы ведаем і верым, што ён з’яўляецца той, хто пасланы Богам Айцом. Мы ведаем, што на працягу гэтага часу ён збіраецца вакол Ізраіля, абвяшчаючы Добрую Навіну і заклікаючы людзей ісці за ім. У той час як Ісус ішоў і ўбачыў гэты чалавек здалёку, як вы думаеце, рэакцыя гаспадара была? Ён здаваўся агідны з такім чалавекам? Зборшчыкі падаткаў не былі добра, як з боку супольнасці, таму што яны былі заўважаныя зборам грошай для рымскіх акупантаў. Не, Ісус ўжо ведаў, што ў яго сэрца, што Мэцью адчуваў сябе нявартым ісці за Богам. Ісус Хрыстос пачаў на гэтага чалавека з любоўю і спачуваннем. Ён падышоў да Мэцью з любоўю і хацеў, каб прывесці яго ў яго ўлонне. Мэцью, магчыма, адчуваў такі магутны, невытлумачальны чалавек, які збіраўся гаварыць. Я магу сабе ўявіць, што, магчыма, глыбока ў глыбіні свайго сэрца ён ведаў, што Бог мае расказаць. Сіла Хрыста павінен быў быць паказаны на гэты грэшнік. Ісус казаў і сказаў: «Ідзі за мной». Мэцью не прасіў Езуса, «хто ты?» «Чаму павінен ісці за кім я нават не ведаю», ён мог бы прыдумаць сто і адзін розных прычын, каб кінуць выклік гэтаму чалавеку. Ён не зрабіў. Ён устаў і пакінуў свой пост і пайшоў за ім.
Мацей запрасіў Езуса ў свой дом. У залежнасці ад таго, які фільм гэтай сцэны, якую вы, магчыма, назіралі ў вашым жыцці, вы ўжо ведаеце, фарысэі ўжо скардзяцца пра гэта. «Як можа гэты чалавек, які называе сябе рабінам, ёсць і піць з гэтымі людзьмі?” Гэтыя «недастойных, супраціўных людзей». Вы ведаеце, якія «фарысей» у вашым жыцці? Вы сустрэлі каго-небудзь, хто з’яўляецца наўмыснымі, самаабвешчаны справядлівымі людзьмі, якія лепш, чым тыя, хто не на сваім узроўні? Яны могуць быць нават зайздросцяць, таму што Ісус пайшоў, каб паесці з грэшнікамі, замест іх, якія з’яўляюцца «дасканалым і праведны». Што Ісус? Ён чуе гэта і папракае іх. Мэцью адчуваў сябе настолькі сціплым, што гэты вялікі настаўнік назаве яго, ён прапанаваў Ісус самы лепшы. Ён прапанаваў лепшую ежу, лепшыя напоі, самае лепшае месца ў доме. Як высока ў гонар ён паказаў Ісус.

Ісус сказаў, што ён прыйшоў заклікаць не праведнікаў, але грэшнікаў да навяртання. Першы крок здаць усе да Бога. Вам сапраўды трэба памерці самому сабе, у іншым, каб быць адкрытым да слова Божага. Мы павінны навучыцца адпускаць з рэчаў, якія мы баімся больш за ўсё. Можна сказаць, у вуснай форме, «Я аддаю сваё жыццё да вас», але калі вы не здавайцеся з сэрцам, то ваш затрымаліся. Вы не ў стане выпрабаваць сапраўдную свабоду. Пасля адказу на заклік Госпада, вы запрасіць Езуса ў сваё сэрца і жыццё, вы дазваляеце свежыя ласкаў з неба, каб дасягнуць вашага сэрца і быць у стане дазволіць Творцы працаваць у вас. Мы ўсе хворыя. Яна не павінна быць фізічная хвароба, а духоўнае. Калі ў нас ёсць хвароба ў нашых душах, нашы цела і розум пакутуюць. Мы не можам быць адкрытымі да голасу Святога Духа, і гэта робіць яго вельмі цяжка пачуць Бог заклікае вас. «Ласка», што Хрыстос кажа фарысэям з’яўляецца духоўны дабрабыт яго стварэння. Міласэрнасць можа выяўляцца ў розных формах. Ад кармлення галодных, вопратку голым або матэрыяльна дапамагаць якія жывуць у нястачы, мы маем штодзённую магчымасць пераймаць Хрысту ў нашай паўсядзённым жыцці.
Я адчуваў гэты заклік глыбей тры дні таму. Бог прывёў мяне да гэтай паездцы. Як пілінга лук, ён быў адслойванне усё сваё жыццё. Зусім нядаўна ў 2016 годзе да гэтага часу. Гасподзь калацілася мяне ласкамі. Правёўшы два дні ў Найсвяцейшым Сакрамэнтам, Бог быў у стане разбіць шкло майго сэрца, што дазволіла мне па-сапраўднаму ісці за ім і стаць паслухмянымі яго заклік да маім асабістым пакліканню. Браты і сёстры, мы не павінны больш трымацца за рэчы, якія мы не можам кантраляваць. Калі мы сапраўды хочам быць дасканалым, крыжаваць сябе Богу, і ён пакажа свой святло ад вашага сэрца і душы. Толькі праз Бог, будзе яго слава realized.Allow яму выкарыстоўваць вас у якасці інструмента, як Сэнт-Пол, як Мацвей. Мы ўсе нявартыя істоты, але з добразычлівасцю Хрыста, ён можа выкарыстоўваць нас, каб распаўсюджваць пасланне Евангелля па ўсім свеце. Для пераўтварэння душы і збаўлення іншых. Будзь моцным і, як Мэцью, адказаць на выклік і ня азірайцеся назад, мае браты і сёстры. Не азірайся!
лепшае,
Aaron J

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: